Menu

Onderdeel van Pixfactory

Waarom kersenbomen goed zijn voor de vogelfotograaf

Bulgarije
Kersenbomen in Monet-achtig beeld. Nikon D800, 330mm, f/11 ISO200, 1/25sec. Fotograaf: Marie-José van Rijsbergen

Wie aan kersenbomen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de prachtige in bloei staande bomen. Toch zijn kersenbomen om heel andere redenen ook erg interessant als ze uitgebloeid zijn. Eén van die redenen is vanwege de vogels, want die zijn dol op de kersen in de boom. Zodra de kersen ook maar een beetje rijp beginnen te worden, trekken deze vogels aan. Dit biedt mooie kansen om verschillende soorten te fotograferen.

Veel vogelsoorten zijn dol op kersen. Kijk dan ook niet raar op als er meerdere soorten een duikvlucht in de boom nemen. Denk bijvoorbeeld aan merels, bonte spechten, spreeuwen, maar ook kleinere vogels zoals de pimpelmees en de koolmees weten de zoete bessen te waarderen. Geregeld breekt er een gevecht uit tussen de vogels onderling.

Het is soms wel even puzzelen wat een goede plek is om te gaan staan met de camera. Je moet natuurlijk niet in de vliegroute van de vogels gaan staan, maar nu de boom volop in het blad staat (overigens ook prachtig om te fotograferen), moet je de camera wel zo positioneren dat je de vogel er wel goed op krijgt en niet bijvoorbeeld half verscholen achter een blad.

Tips

Fotografeer naast vechtende vogels ook eens een vogel in de boom met een kers in de snavel of juist een vogel die er snel vandoor gaat met een kers. Of natuurlijk een vogel die heerlijk zit te smullen van zijn net veroverde kers.

Wat je ook fotografeert, er is in ieder geval actie genoeg in en rondom een kersenboom zodra de kersen rijp beginnen te worden!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u