HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Waarom Marker Wadden nu al een bezoek waard is

Marker Wadden
Tijdens de Zuiderzee Havendagen op 15 en 16 juni kun je met een veerdienst een bezoekje brengen aan Marker Wadden. Fotograaf: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en Rijkwaterstaat zijn sinds 2016 bezig het meerledig eilandgebied Marker Wadden in het Markermeer aan te leggen. Men wil een natuur- en recreatiegebied creëren met een oppervlakte van uiteindelijk 10.000 hectare. Hiervan moet 4500 hectare bovenwaterlandschap worden en 5500 hectare komt onder water te liggen. Hiermee is het één van de grootste natuurprojecten van West-Europa. Los van toekomstige recreatiemogelijkheden, is Marker Wadden voor onderzoekers een uniek experiment. Bijna nooit eerder werd op zo’n grote schaal een totaal nieuw ecosysteem gebouwd. Hoe reageert de natuur daarop? Nu al blijkt dat er verrassend veel insecten op Marker Wadden voorkomen.

Het gebied is voor publiek nog niet toegankelijk, maar tijdens de Zuiderzee Havendagen op 15 en 16 juni organiseert Natuurmonumenten een veerdienst waarmee je – nog steeds als één van de eersten – voet kunt zetten op dit nieuwe land.

Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *