HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

‘WAD, Overleven op de grens van water en land’ wint Gouden Film

wad

WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND is bekroond met een Gouden Film. De natuurdocumentaire, een ode aan het Waddengebied, heeft sinds de release op 4 oktober 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Regisseurs Ruben Smit en Melchert Meijer zu Schlochtern zijn onlangs feestelijk verrast met de award door het Nederlands Film Festival in het Heerenstraattheater in Wageningen. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film-status heeft behaald.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
(bron: www.filmfestival.nl)

Meer weten over deze film? In Natuurfotografie Magazine editie 38 geeft Ruben Smit een bijzondere blik achter de schermen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *