Menu

Onderdeel van Pixfactory

← terug naar webinar overzicht

9 januari | 19:30

Projectmatig werken en storytelling

Theo Bosboom

Veel natuurfotografen zijn op zoek naar ‘het perfecte plaatje’: een mooie opname van de natuur, het liefste in de best denkbare omstandigheden. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, zeker niet als je puur voor je plezier fotografeert.

Maar als je als fotograaf meer zeggingskracht wilt in je foto’s of je je fotografie wilt inzetten om een boodschap over te brengen, dan kan het lonend zijn om aan projecten te werken. Wanneer je je focust op een thema of onderwerp creëer je meer diepgang en ga je anders kijken. Daardoor ga je waarschijnlijk beelden maken die je anders nooit zou hebben gemaakt. Ook kun je met een samenhangende serie beelden veel meer vertellen dan met een enkel beeld. Niet voor niets is storytelling inmiddels ook in de (natuur)fotografie ‘hot’.

In dit webinar bespreekt Theo Bosboom, professioneel natuurfotograaf én een van de drijvende krachten achter Stichting Oog op de Natuur, hoe je het beste te werk kunt gaan als je projectmatig wilt werken en beeldverhalen wilt maken. Ook zal aandacht worden besteed aan de do’s en dont’s van het aanvragen van een beurs bij de Stichting. Het verzinnen van een goed thema en het opstellen van een overtuigend projectplan is namelijk best een kunst en vereist andere vaardigheden en een andere manier van denken. Ten slotte zal tijdens het webinar worden aangegeven waaraan een project moet voldoen om kans te maken op de portfolio prijs van de Groene Camera.

Het webinar is bedoeld voor alle fotografen met een interesse in projectmatig werken en storytelling. De nadruk ligt op natuurfotografie, maar ook voor fotografen uit andere vakgebieden kan het nuttig zijn het webinar te volgen.

Wanneer je je inschrijft voor onze webinars ontvang je daarnaast periodiek onze nieuwsbrief. We houden je hierin op de hoogte van de nieuws, nieuwe uitgaven en boekproducties van Natuurfotografie.nl. Wees gerust: we delen je gegevens met niemand en je kunt je met één muisklik op elk gewenst moment afmelden.

Schrijf je direct in voor het webinar: 

Deel artikel: