Menu

Onderdeel van Pixfactory

Weerfotografie door de ogen van David de (foto)Graaf

Het weerbericht op televisie is al jaren een kijkcijferkanon. Iedere dag zitten miljoenen Nederlanders voor de buis in de hoop dat de weerman of weervrouw mooi weer voor de komende dag(en) gaat voorspellen. Een van die Nederlanders is steevast David de Graaf want hij is één van de vele fotografen die heel regelmatig zijn weerfoto's instuurt voor het weerbericht. En met succes, want zijn foto's zijn al heel wat keren gebruikt!
Dreigende wolken boven Nationaal Park De Wieden. Fotograaf: David de Graaf

Meer dan alleen weer

Weerfotografie is zeker niet de enige tak van fotografie waar David zich mee bezighoudt. Ook mensen en landschappen behoren tot zijn favoriete onderwerpen. Zijn voorbeeld hiervoor waren in eerste instantie zijn ouders die hij zag fotograferen en zoals ieder kind wilde David doen wat zijn ouders deden. Bijkomend voordeel voor David was dat hij met behulp van zijn foto’s makkelijker kon ‘vertellen’ wat hij had meegemaakt. Door zijn Downsyndroom is communiceren via gesproken woord voor hem niet zo eenvoudig, maar gelukkig is het maar al te waar: één foto zegt soms meer dan duizend woorden!

“Het is leuk om mijn foto’s in de krant te zien, maar op TV is nog mooier” David de Graaf.

Inspiratie en nominatie

Als je denkt dat David de hele dag zit te wachten op een kans om een mooie weerfoto te maken dan heb je het mis. Daar heeft hij het veel te druk voor! Wanneer je zijn website bekijkt dan zie je dat David naast zijn vaste aanstelling op het kantoor van de Stichting Down Syndroom (SDS) ook nog helpt in de theeschenkerij van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint-Jansklooster. Daarnaast fotografeert hij voor de Meppeler Courant, Landschap Overijssel en Kindercircus Okidoki en verzorgt hij exposities en presentaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat David is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Het zal niemand verbazen dat David dit geld zal schenken aan zijn favoriete goede doel de SDS!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: