HOME < INSPIRATIE < ADVERTORIAL
Advertorial

Welke verrekijker moet ik kopen?

Bij aanschaf van een verrekijker let je natuurlijk op de kwaliteit van de kijker. De rust die je tijdens het kijken ervaart is belangrijk voor de keuze van je kijker. Maar voor het observeren van vogels heb je een andere kijker nodig dan tijdens het varen op het water. Voor elke activiteit zijn er andere verrekijkers geschikt.

Welke verrekijker moet ik kopen?
Fotograaf: CameraNU.nl

Vogelspotten

Vogels met het blote oog goed bekijken is soms best lastig. Een verrekijker helpt je daar goed bij. Voor het vogelspotten kun je het beste een verrekijker met een vergroting van ongeveer 8x gebruiken. Hiermee vergroot je voldoende om de vogel dichtbij te halen en ben je nog stabiel genoeg om ‘m goed te kunnen bekijken. Houd daarnaast rekening met de omstandigheden waarin je op pad gaat. Ga je ‘s ochtends vroeg of juist ‘s avonds vogels kijken? Kies dan voor een kijker met een hoog schemergetal van ongeveer 18.

Op het water

Wanneer je op een boot staat, heb je vrijwel altijd last van deining. Kies daarom op het water voor een verrekijker met een vergrotingsfactor van 7. Dit is dé perfecte combinatie tussen de vergroting en het stabiel houden van het beeld. Op het water kan een verrekijker het zwaar te verduren krijgen. Kies daarom voor een kijker die tegen een stootje kan en gevuld is met stikstofvulling zodat er geen vocht binnenkomt. Kijkers voor op het water hebben vaak een speciale glascoating voor een beter zicht.

Welke verrekijker moet ik kopen? Fotograaf: CameraNU.nl

Verre reizen en safari

Maak je een verre reis of ga je op safari? Kies dan voor een kijker met een vergroting van 8x of 10x die bij voorkeur tegen stof kan. Hiermee kun je de wilde dieren op grote afstand goed bekijken. Als je ook ‘s avonds of ‘s ochtends vroeg op pad gaat, dan heb je een kijker met een schemergetal van 18 of hoger nodig. Een 8×40 of 8×42 is uitermate geschikt voor een verre reis.

Kijkers voor andere activiteiten

Benieuwd naar waar je op moet letten bij een kijker voor jagen, sport, theater of voor allround? Lees dan alle tips hier.

CameraNU.nl helpt je graag met de keuze voor een kijker

CameraNU.nl is dé verrekijkerspecialist van Nederland. Bij hen vind je allerlei kijkers in het assortiment, in iedere prijsklasse en van Bynolyt, Nikon of Vortex tot Carl Zeiss, Leica en Swarovski! Neem gerust contact met hen op of bekijk hun aanbod verrekijkers op de website!


Bekijk alle verrekijkers.

 

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *