Menu

Onderdeel van Pixfactory

Wie de schoen past trekt hem aan

Dave Zuuring
Zelf mooie fotolocaties zoeken kost misschien meer tijd, maar je hebt veel meer eer van je werk dan als je in de sporen van een ander treedt. Fotograaf: Dave Zuuring

In mijn laatste column ‘De optocht der landschapsfotografen’ had ik het over een optocht. Deze leg ik uit als een groep mensen die elkaar volgt, slaat de marsleider rechts of links af dan volgt de groep. Mijn column leek de indruk te wekken dat ik iets tegen hotspots heb of dat je niet op populaire locaties mag fotograferen. Niets is minder waar, immers die schoen pas ik ook. Want blader ik door mijn vele beelden, dan zijn er genoeg bekende en populaire locaties en zelfs de molentjes en de paardjes in terug te vinden. Nee, in mijn column spreek ik juist mijn verwondering uit over die optocht.

Mee met de meute, of niet?

De keuzes lijken sterk door social media en Corona gemaakt te worden. De boodschap en tip die ik via deze weg wil mee geven is: durf links af te slaan als iedereen rechts af gaat. Ga op zoek naar een ander pareltje, met of zonder halleluja licht of mist. Dus durf ook in de avond te fotograferen, pak die zonsondergang of blauw uurtje of nacht. Het scheelt je sowieso een hele dag brak voelen. Zoek eens een onderwerp dichtbij huis en diep dat uit en blijf dus vaker daar naar toe gaan. En in plaats van te vragen waar iets is, vertrouw op jezelf en doe iets: ga erop uit die natuur in.

Veel plezier!

Geef een reactie

3 reacties

 1. Mooi geschreven, helemaal mee eens.
  Mij door de natuur laten verrassen is het mooiste wat je mag meemaken, qua natuurfotografie dan.

 2. Helemaal eens .
  Ga er voor en ontdek nieuwe landschappen en mooie vergezichten .
  Zie me zelf als struin fotograaf op de mooiste en voor mij onverwachte plekken belanden .
  met mooie foto”s als persoonlijke herinnering.

  vr gr Kees.

 3. Inmiddels 606 x bekeken en geen reacties.. vreemd.
  Ik herken heel erg wat je beschrijft. Ik verlies zelfs een stukje motivatie omdat iedereen dezelfde plaatjes wil maken, zo lijkt het. Maar die komt wel weer, weet ik voor mezelf. Toch jammer dat veel fotoplekjes zo uitgemolken worden. Dus goed artikel Dave! Hopelijk zet het meer fotografen aan het denken!
  Groet, Hans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u