Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ga het water op!

Zomertaling. Fotograaf: Arie van den Hout

Wil je je natuurfotografie eens een nieuwe wending geven? Ga het water op! Dit kan op vele manieren, is veel toegankelijker dan je denkt en zeker de moeite waard. Het water op geeft een hele nieuwe kijk. Je komt op plekken waar je normaal niet komt en je verbreedt zo je horizon.

Denk bijvoorbeeld aan een kano huren in de Biesbosch, de Wieden, de Weerribben of de vele andere plekken die Nederland rijk is. Of boek een natuurfotografieworkshop per kano. Een fluisterboot is een goed alternatief maar heeft niet het lage standpunt en de intimiteit met de natuur in dezelfde mate als een kano.

Glijdend over het water word je door de dieren veel minder bedreigend ervaren dan bijvoorbeeld lopend. Op die wijze kan je heel dicht bij watervogels komen, maar juist ook voor landdieren als bijvoorbeeld reeën kan het verrassend goed werken.

Mijn favoriet is de drijfhut. Deze kan je kopen of zelf maken. Met een drijfhut het water op is maximale intimiteit met de natuur en de dieren om je heen. Je loopt als het ware achter een vlot aan waar je camera op ligt, in een waadpak, met een koepelschuiltentje over je heen. Je komt ongezien heel dicht bij de dieren en het perspectief is extreem laag waardoor het effect ontstaat alsof je tussen de dieren zwemt. Deze laatste optie vergt veel inlezen, voorbereiden en onderzoek naar bijvoorbeeld waar dit wel en niet is toegestaan en met name op het gebied van veiligheid! Doe dit niet onvoorbereid. Veel plezier!

Meer inspiratie vind je in het artikel: Winter kanotocht in de Biesbosch? Goed idee?

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u