Wildlife Film Festival Rotterdam, win kaartjes!

Voor de mooiste natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland ga je naar Rotterdam. Daar wordt van 29 oktober t/m 1 november het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) gehouden. Dit vierdaagse evenement is het grootste wildlife festival van Nederland met een sterk programma van de beste natuurdocumentaires en -films. Naast films zijn er Q&A’s met filmmakers, een kinderprogramma, lezingen van diverse samenwerkingspartners, zoals National Geographic en de makers van The making of van ‘Holland – Natuur in de Delta’.

Met meer dan 50 films en documentaires valt er deze eerste editie van het festival meer dan genoeg te zien. Het Wildlife Film Festival Rotterdam vindt plaats in Cinerama Filmtheater. Bekijk het volledige programma en bestel je tickets via deze site.

Maar dat is niet alles. Op 1 november geven Jasper Doest en Edwin Giesbers een lezing, en wij mogen voor beide lezingen twee vrijkaartjes weggeven! Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is ons een mail te sturen (onder vermelding van WFFR) of te reageren op dit item op Facebook. Geef in beide gevallen aan naar welke lezing je zou willen gaan. Wees er snel bij, want de deadline is morgen (dinsdag) 22.00 uur!

Lezing Jasper Doest

Onder de titel ‘En de aarde was woest en ledig’ verzorgt National Geographic fotograaf Jasper Doest een lezing over zijn bezoeken aan Rottumeroog. Jasper begaf zich vorig jaar in de rauwe wildernis van het onbewoonde Rottumeroog om, in opdracht van National Geographic Nederland-België, het grote publiek het laatste stukje ongerepte wildernis van Nederland te laten beleven. Dit jaar is hij teruggegaan naar het eiland, waar veel is veranderd sinds zijn laatste bezoek. Aan de hand van zijn werk en het filmmateriaal van cameraman Thomas Klomp, zal Jasper Doest onder live begeleiding van gitarist Wouter Huizinga de wildernis doen herleven. Na afloop vindt er een Q&A plaats met Jasper.

Lezing Edwin Giesbers

Fotograferen in de jungle is op zijn minst een uitdaging. De omstandigheden waar je als fotograaf in moet werken zijn bijzonder zwaar. Neem bijvoorbeeld de hoge luchtvochtigheid en hitte. Na een paar honderd meter in het regenwoud lopen met een zware fotorugzak en dito statief is je kleding doorweekt en gutst het zweet van je lichaam. En wat te denken van de mogelijke gevaren als giftige slangen, schorpioenen en allerlei insecten die zeer pijnlijk kunnen steken of je bij terugkomst in Nederland hebben opgezadeld met een of andere vervelende tropenziekte. Is fotografie in de jungle dan nog wel leuk? Jazeker en de diversiteit in natuur is nergens anders zo groot als in het regenwoud. Tijdens de lezing ‘Jungle Fotografie: Een fotografische ontdekkingsreis door de mooiste regenwouden op aarde’ neemt Edwin je mee in een fotografische tocht via beelden uit het regenwoud van Costa Rica, Borneo, Madagaskar en Oeganda. Daarbij vertelt hij van alles over voorbereiding, apparatuur, techniek, licht, compositie, visueel acclimatiseren en werkwijze. De natuur in regenwouden is enorm divers en biedt met de juiste aanpak genoeg mogelijkheden tot aansprekende resultaten. De lezing wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van de hoofdredacteur van National Geographic, Aart Aarsbergen.

 

2 reacties

  1. Uit de vele reacties zijn volledig eerlijk de volgende vier gelukkigen getrokken die binnenkort hun vrijkaarten ontvangen. Voor de lezing van Jasper Doest zijn dat Linda Overbeek en Michel Trommelen en voor de lezing van Edwin Giesbers zijn dat Tienke Huisman en John Erens.
    Gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

2 reacties

  1. Uit de vele reacties zijn volledig eerlijk de volgende vier gelukkigen getrokken die binnenkort hun vrijkaarten ontvangen. Voor de lezing van Jasper Doest zijn dat Linda Overbeek en Michel Trommelen en voor de lezing van Edwin Giesbers zijn dat Tienke Huisman en John Erens.
    Gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze artikelen vind je vast ook interessant: