Menu

Onderdeel van Pixfactory

Win twee kaartjes voor ‘The Velvet Queen’

Op 17 maart gaat de natuurdocumentaire 'The Velvet Queen' in première. Op natuurfotografie.nl mogen we twee kaarten voor deze adembenemende film weggeven. Onderaan dit artikel lees je hoe je kans maakt op deze toegangskaarten.
Win kaartjes voor the velvet queen.
Win kaartjes voor de natuurdocumentaire 'The velvet Queen'. Fotograaf: Vincent Munier

The Velvet Queen

In The Velvet Queen gaan natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver Sylvain Tesson op een onderzoeksmissie, in een poging om een glimp op te vangen van de zeldzame sneeuwluipaard.

Het is er droog, kaal, koud en om te huilen zo mooi: het Tibetaans Hoogland. Dit onherbergzame gebied als schilderachtig omschrijven is niet afdoende. ‘Buitenaards’ komt in de buurt. En op gemiddeld 4.500 meter hoogte is het er ook letterlijk adembenemend. Dit is het leefgebied van talloze bijzondere diersoorten, van de wilde yak tot de Tibetaanse blauwe beer. Vooraanstaand natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver-beroepsavonturier Sylvain Tesson trekken wekenlang te voet door de hoogvlakte, op zoek naar de uiterst schuwe sneeuwluipaard. Munier bezocht het gebied al meerdere malen zonder het zeldzame roofdier ooit te zien. De sneeuwluipaard zelf, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten.

 

Regisseur Marie Amiguet legt de queeste van de vrienden vast met oog voor het natuurschoon en een vleugje relativerende humor. Warren Ellis componeerde de treffend ijle filmmuziek, samen met Nick Cave. Een uiterst ontroerende film over de kunst van het kijken – en bekeken worden.

Maak kans op tickets

Wil jij twee kaartjes winnen voor The Velvet Queen? Stuur dan vóór 7 maart a.s. een mailtje met je naam en adres naar prijsvraag@natuurfotografie.nl. Uit de inzendingen wordt door middel van loting een winnaar gekozen.

De kaartjes zijn gewonnen door José Schell-Dijkers. Gefeliciteerd en heel veel plezier bij de film!

De vrijkaartjes zijn geldig in alle Nederlandse bioscopen waar de film draait, zolang de film draait. De film gaat op 17 maart in première.

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: