HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Winnaars Marius van der Sandt beurs 2015

In 2014 won David Peskens de Marius van der Sandt beurs. Ook dit jaar gaan drie jeugdige natuurfotografen aan de slag met een opdracht.

Winnaars Marius van der Sandt beurs 2015
Eén van de winnende portfoliofoto's. Fotograaf: Judith Noordlandt

De drie winnaars van de Marius van der Sandt beurs 2015 zijn bekend. Het werk van Judith Noorlandt, Mart Smit en Jacob Kaptein heeft het meeste indruk gemaakt op de jury, dus zij zijn de drie gelukkigen die er met een beurs vandoor gaan. Klik hier om de winnende portfolio’s te bekijken.

Naast de wel verdiende roem en aandacht krijgen ze een jaar lang intensieve begeleiding van de bekende Nederlandse natuur- en landschapsfotografen Jan Vermeer, Jasper Doest, Bas Meelker, Joris van Alphen en Theo Bosboom. Tijdens dat jaar zal er gewerkt worden aan een project, waarvan de resultaten gepubliceerd zullen worden in de Nederlandse editie van National Geographic en een of meerdere andere mooie tijdschriften. Ook zullen er naar verwachting presentaties en exposities worden gehouden over het werk dat de drie gaan maken. In het najaar (waarschijnlijk bij de NVN jeugddag) zullen de winnaars nog eens goed in het zonnetje worden gezet tijdens een officiële prijsuitreiking. Voor de editie 2015 ontving de stichting 37 inzendingen, ruim 20% meer dan vorig jaar. De knopen werden unaniem doorgehakt door de jury op donderdag 28 mei tijdens een inspirerende avond.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *