HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Winnaars Marius van der Sandt beurs 2016 bekend

Na een inspirerend en intensief avondje beelden bekijken en discussiëren heeft de jury de drie winnaars gekozen van de Marius van der Sandt beurs 2016.

Marius van der Sandt
Fotograaf: Jeffrey van Houten

De jury heeft gekeken naar de kwaliteit en originaliteit van de beelden, de samenhang in stijl en de opbouw van het portfolio en ook naar de ingediende motivatie van de deelnemers. De 29 inzendingen werden eerst teruggebracht naar zeven en uiteindelijk werden – na flinke discussies – de drie winnaars gekozen.

Het werk van Laura Vink, Jeffrey van Houten en Mark Oomens heeft het meeste indruk gemaakt op de jury, dus zij zijn de drie gelukkigen die er dit jaar met een beurs vandoor gaan! Klik hier voor alle winnende portfolio’s.

Op korte termijn gaat de beurs van start met het kiezen van een project waaraan de drie een jaar lang intensief gaan werken, onder de bezielende leiding van de bekende Nederlandse natuur- en landschapsfotografen Jan Vermeer, Jasper Doest , Bas Meelker, Joris van Alphen en Theo Bosboom. Net als voorgaande jaren maakt een van de winnaars kans op een publicatie in National Geographic magazine.

De stichting is opgericht in november 2011 en heeft als doel jonge en beginnende natuurfotografen te ondersteunen bij hun ontwikkeling en biedt mogelijkheden om aan cursussen of projecten van vooraanstaande natuurfotografen deel te nemen. In 2014 werd voor het eerst een beurs toegekend aan een jonge, gedreven en talentvolle fotograaf (David Peskens).

(bron: Marius van der Sandt Stichting)

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *