Menu

Onderdeel van Pixfactory

Winterheide: nog een beetje kleur na alle mooie herfstkleuren

Winterheide. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Nu de herfst langzaam zijn einde nadert en de winter voor de deur staat, verdwijnen ook de mooie kleuren van de herfst. De bomen worden kaal, de blaadjes bruin en de prachtige paddenstoelen verdwijnen langzaam. Ook veel dieren, zoals de egel, gaan in winterslaap of trekken naar warmere oorden. Dat betekent alleen niet dat er niks meer te fotograferen is in de natuur. Zelf nu zijn er nog genoeg dingen te zien. En wie goed kijkt, ziet dat er zelfs nog het een en ander echt in bloei staat en er dus ook nu nog kleur genoeg is te ontdekken in de natuur. Een van de planten die nu in bloei staat, is de winterheide. En die biedt genoeg mogelijkheden om prachtig op de gevoelige plaat vast te leggen.

Winterheide: nog een beetje kleur na alle mooie herfstkleuren

Winterheide staat op dit moment prachtig in bloei. In veel tuinen kom je hem in verschillende kleuren tegen: roze, paars, wit of iets wat daar tussenin zit. Deze heide heeft een heleboel kleine bloemetjes. Doordat het er vrij veel zijn, geeft het een ware kleurenexplosie. Dus haal snel de camera tevoorschijn en leg de mooie bloemetjes vast op beeld.

De bloemen zijn met macrolens goed vast te leggen, maar door de bloemetjes bijvoorbeeld expres onscherp te fotograferen, zijn er ook prachtige kunstzinnige abstracte beelden te krijgen van het plantje.

Vergeet niet om het plantje vanuit verschillende hoeken te fotograferen. Inzoomen op een bloemetje kan leuk zijn, maar fotografeer ook eens recht van boven voor een verrassend beeld of juist van onderaf tegen de lucht.

In ieder geval fleurt de winterheide de korter wordende dagen weer flink op. En ben je eenmaal toch in de tuin bezig, haal dan eens een paar extra heideplantjes bij een tuincentrum. Dat levert nog meer fotografieplezier op en ook de faunawereld in de tuin is er erg blij mee!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u