Menu

Onderdeel van Pixfactory

Zo fotografeer je de waterlelie

Iedereen kent ze wel, de grote glimmende bladeren van de waterlelie die op het water drijven. Het lijken wel vlotten. En niet zelden zit er een beestje op. Denk bijvoorbeeld aan een libel of een vlieg. Dat biedt al talloze fotografie mogelijkheden. En… als dan ook de bloemen nog verschijnen, is het helemaal een kleurrijk fotografie feest.

De bloemen van de waterlelie zijn over het algemeen roze met wit of wit. Als je er één tegenkomt, let dan ook eens op de vorm van de bladeren van de bloem. Deze zijn prachtig. Niet alleen de vorm, maar ook de rangschikking van de bladeren is prachtig om te zien. Daarnaast is de binnenkant van de bloem zeker de moeite waard om te fotograferen. En omdat de bloem op het water ligt, is hij ook goed van bovenaf vast te leggen. En dat levert weer creatieve plaatjes op. Zeker als je bijvoorbeeld vlak langs de waterkant staat of op een bruggetje, is het makkelijk de camera stabiel te houden en van bovenaf te fotograferen. Staat de bloem nog niet in bloei? Geen probleem! Ook de knoppen zijn namelijk mooi om te fotograferen. En wie telkens teruggaat naar dezelfde plek, kan een mooie fotoserie maken door de bloem te volgen van knop tot volle bloei.

Omdat er geregeld beestjes zoals vliegjes, libellen, spinnetjes en soms zelfs kikkers op de bladeren en bloemen van de waterlelie gaan zitten, is het fotograferen vanaf het wateroppervlak een mooie gelegenheid om je te verplaatsen in de belevingswereld van het beestje. Zoek dus een goede plek en ga op je buik liggen (neem eventueel wel een matje of iets dergelijks mee om op te liggen, zodat je niet al te smerig wordt). Camera stabiel en fotograferen maar! Zet het beestje mooi op de foto en zorg ervoor dat de bloem en/of het blad er ook goed op staat.

Omdat de bloemen van de waterlelie op het water drijven is het de moeite waard om de bloem samen met haar reflectie te fotograferen. Reflecties leveren altijd mooie foto’s op.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Mooie foto in sfeer van Monet! Waterlelies blijven mij altijd boeien om te fotograferen en ben nog steeds op zoek naar het ‘ideale’ plaatje! Compliment!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u