Menu

Onderdeel van Pixfactory

Zonnebloemen vrolijken de korter wordende dagen op

Zonnebloem
Zonnebloem. Fotograaf: Franka Slothouber

Zonnebloemen vrolijken de korter wordende dagen op. Ondanks dat er nog genoeg in bloei staat, kondigt de herfst zich inmiddels aan. De temperatuur zakt, het wordt buiten grijzer en het zal nog vaker regenen. Voor sommige mensen, fotografen in het bijzonder, is het jammer dat de groene periode van lente en zomer weer achter de rug is, maar ook aan het einde van de zomer is gelukkig nog meer dan genoeg te zien en te fotograferen.

Tip

Een van de dingen die de wat korter wordende dagen weer flink opvrolijken, is de zonnebloem. Die staat nu overal weer volop in bloei. Van al het geel zijn al gauw vrolijke foto’s te schieten. En ga je er eens goed voor zitten, dan is een zonnebloem nog mooier dan je vanaf een afstandje zou zeggen.

Lang hoef je niet te zoeken naar de zonnebloem. Veel mensen hebben er wel één of meer in de eigen tuin staan. En misschien staat er op de vakantielocatie wel een veld vol van die vrolijke gele bloemen. Denk dan eens aan een mooie overzichtsfoto van het veld vol zonnebloemen. Geen veld in de buurt? Geen probleem. Een enkele zonnebloem is ook prachtig. De gele blaadjes zijn mooi om op in te zoomen, de bloem is van onderaf prachtig tegen een (blauwe) lucht.

Extra bijzonder is het om in te zoomen op het hart van de bloem. Dan sta je als fotograaf en natuurliefhebber versteld van de structuren die het hart van de bloem bevat. Maak eens een macrofoto van de stuifmeelkorrels of zoom in op de structuren en details precies in het midden van de bloem. De bloem van bovenaf fotograferen en het hart in het midden van de foto plaatsen, levert een abstracter beeld op. En voor wie de beschikking heeft over een lens met ultra-macrofunctie (bijvoorbeeld 5:1 vergroting), kan nog verder inzoomen op de details van met name het hart van de zonnebloem. Dit kan wederom mooie abstracte en gedetailleerde beelden opleveren. En heb je een paar stevige exemplaren in de tuin staan? Na de bloei laten drogen, zaadjes oogsten en volgend jaar weer uitstrooien en je kunt nog een keer genieten van al dat vrolijke geel!

Meer tips over het fotograferen van zonnebloemen vind je in het artikel Zonnebloemen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u