Lezersrubrieken

Natuurfotografie Magazine maken we voor jou. Doe mee aan de volgende rubrieken en win een publicatie in het magazine of leuke prijzen!

Photochallenge

Ieder nummer organiseren we een photochallenge. Ga met de tips in het magazine lekker buiten aan de slag en verras ons met je mooiste beelden. Daarbij maak je kans op mooie prijzen! Zo heeft de hoofdprijs een waarde van meer dan € 300 euro, mogelijk gemaakt door Samyang. Nummer 2 wint een afdruk van 60×40 cm op alu-dibond van CEWE. De derde prijs is een boek naar keuze uit de webshop van PiXFACTORY. De complete top 5 publiceren we in het magazine.

Het thema van de eerste Photochallenge is ‘koud’. Kijk op https://www.natuurfotografie.nl/photo-challenge-koud/ voor alle informatie en deelname aan deze challenge.

Fotospot

Wat is jouw favoriete fotoplekje? En waarom?

Deel dit met ons en win niet alleen een publicatie in het magazine, maar ook een praktijkboek naar keuze.

Bij ‘Fotospot’ zijn we echt op zoek naar een specifieke plek, dus niet een heel gebied. Beschrijf in 50 woorden de plek en waarom die zo geweldig is.

Lever daarnaast de volgende zaken aan:

  • Een foto genomen op die bewuste plek
  • minimaal 3000 pixels lange zijde.
  • De coördinaten van de plek. Je mag dit ook aangeven op een kaart of Google Earth.
  • Beste periode van het jaar en beste moment van de dag.
  • Het adres van de parkeerplaats en het aantal kilometers tot je Fotospot.
  • Waarvoor de plek zich ultiem leent (landschap, macro, wildlife, vogels, …)
  • Aanbevolen apparatuur voor jouw Fotospot.

Mail jou Fotospot naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl en wie weet zie jij je plekje terug in het volgende nummer van Natuurfotografie Magazine.

De deadline voor het eerste nummer is 31 december, het tweede nummer 28 februari.

Mijn project

Ben jij al een tijd fanatiek bezig met een specifiek project in de natuurfotografie? Dan zijn wij op zoek naar jouw verhaal.

In de rubriek ‘Mijn project’ staat een voor de lezer interessant project centraal. Dit kan een boek zijn, maar ook een film, een fotografieproject, een fotoreis. Van belang is de relevantie voor natuurfotografen. Wij zijn daarbij vooral nieuwsgierig hoe je gekomen bent tot het eindresultaat. Wat heb je er allemaal voor moeten doen, welke hindernissen kwam je daarbij tegen en hoe heb je die opgelost.

Omschrijf kort (max. 200 woorden) jouw verhaal en voorzie dit van maximaal 2 foto’s. Mocht jouw project worden uitgekozen, dan gaan we dit tot een compleet artikel uitwerken. Stuur jouw verhaal naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl.

Mijn foto

In ‘Mijn foto’ zijn we op zoek naar jouw verhaal achter de foto. We draaien het dus een beetje om: het verhaal is nu eens belangrijker dan het beeld. Heb je iets bijzonders meegemaakt bij het fotograferen, is het na lang zwoegen eindelijk gelukt, of juist niet?

Deel je ervaringen met ons en win een publicatie in Natuurfotografie Magazine.

Stuur jouw verhaal van ongeveer 300 woorden met de foto (minimaal 3000 pixels lange zijde) naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl.

Let op, het hoeft dus geen wereldplaat te zijn. Sterker nog: misschien is het wel een totaal mislukte foto. Zolang het maar een spannend, ontroerend of intrigerend verhaal is!