Menu

Onderdeel van Pixfactory

Lezersrubrieken

Natuurfotografie Magazine maken we voor jou. Doe mee aan de volgende rubrieken en win een publicatie in het magazine of leuke prijzen!

Photo Challenge

Ieder nummer organiseren we een Photo Challenge. Ga met de tips in het magazine lekker buiten aan de slag en verras ons met je mooiste beelden. Daarbij maak je iedere weer kans op mooie prijzen! De top 5 publiceren we bovendien in het magazine.

Kijk op Photo Challenge voor een overzicht van de afgelopen thema’s. Bij de bovenste, meest actuele Photo Challenge vind je ook alle informatie over deelname aan deze fotowedstrijd.

Fotospot

Wat is jouw favoriete fotoplekje? En waarom?

Deel dit met ons en win niet alleen een publicatie in het magazine, maar ook een praktijkboek naar keuze.
Bij ‘Fotospot’ zijn we echt op zoek naar een specifieke plek, dus niet een heel gebied. Beschrijf in 50 woorden de plek en waarom die zo geweldig is.

Lever daarnaast de volgende zaken aan:

 • Een foto genomen op die bewuste plek
 • minimaal 3000 pixels lange zijde.
 • De coördinaten van de plek. Je mag dit ook aangeven op een kaart of Google Earth.
 • Beste periode van het jaar en beste moment van de dag.
 • Het adres van de parkeerplaats en het aantal kilometers tot je Fotospot.
 • Waarvoor de plek zich ultiem leent (landschap, macro, wildlife, vogels, …)
 • Aanbevolen apparatuur voor jouw Fotospot.

Mail jou Fotospot naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl en wie weet zie jij je plekje terug in het volgende nummer van Natuurfotografie Magazine.

Mijn project

Ben jij al een tijd fanatiek bezig met een specifiek project in de natuurfotografie? Dan zijn wij op zoek naar jouw verhaal.

In de rubriek ‘Mijn project’ staat een voor de lezer interessant project centraal. Dit kan een boek zijn, maar ook een film, een fotografieproject, een fotoreis. Van belang is de relevantie voor natuurfotografen. Wij zijn daarbij vooral nieuwsgierig hoe je gekomen bent tot het eindresultaat. Wat heb je er allemaal voor moeten doen, welke hindernissen kwam je daarbij tegen en hoe heb je die opgelost.

Omschrijf kort (max. 200 woorden) jouw verhaal en voorzie dit van maximaal 2 foto’s. Mocht jouw project worden uitgekozen, dan gaan we dit tot een compleet artikel uitwerken. Stuur jouw verhaal naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl.

Mijn foto

In ‘Mijn foto’ zijn we op zoek naar jouw verhaal achter de foto. We draaien het dus een beetje om: het verhaal is nu eens belangrijker dan het beeld. Heb je iets bijzonders meegemaakt bij het fotograferen, is het na lang zwoegen eindelijk gelukt, of juist niet? Deel je ervaringen met ons en win een publicatie in Natuurfotografie Magazine.

Stuur jouw verhaal van ongeveer 300 woorden met de foto (minimaal 3000 pixels lange zijde) naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl.

Let op, het hoeft dus geen wereldplaat te zijn. Sterker nog: misschien is het wel een totaal mislukte foto. Zolang het maar een spannend, ontroerend of intrigerend verhaal is!

De rugzak van…

Heb je je nooit afgevraagd wat collega-fotografen nu zoal meezeulen in die rugzak? Nooit de neiging moeten onderdrukken éven te spieken welke onmisbare gadgets men zoal achter die rits verbergt? Wij bieden de lezer een intieme blik in de tas. In Natuurfotografie Magazine tonen we ook graag jouw rugzak en accessoires. Lever hiervoor het volgende aan:

  • Kort verhaaltje van ongeveer 200 woorden dat een leuke introductie vormt over jou en je rugzak. Waarom die rugzak en waarom zeul je de spullen die erin zitten mee?
  • Foto van je rugzak, opengeklapt, recht van boven. Fotografeer de rugzak tegen een rustige, contrasterende achtergrond, zodat we deze vrij kunnen maken voor de vormgeving.
  • Enkele foto’s van items die echt specifiek zijn voor jouw uitrusting, van apparatuur tot handige accessoires. Fotografeer ook deze tegen een rustige achtergrond. Beschrijf in een paar regels waarom deze accessoires juist in jouw tas belanden.
  • De foto’s mogen in het concept eventueel in lage resolutie worden aangeleverd. Bij eventuele publicatie vragen we de hoge resolutiebestanden op. Toch rechtstreeks in hoge resolutie aanleveren? Zorg er dan voor dat de foto’s minimaal 3000 pixels groot zijn aan de langste zijde.

Mail jouw rugzak naar lezersrubriek@natuurfotografie.nl en wie weet zie jij je rugzak terug in Natuurfotografie Magazine.