Menu

Onderdeel van Pixfactory

Auteurs

Al onze auteurs op een rij

Alex Plantinga
Alex Plantinga is boswachter en natuurfotograaf. Hij probeert met zijn passie voor de natuur andere mensen net zo enthousiast te krijgen.
Alice Drouven
In de natuur komt Alice tot rust en vergeet ze de tijd. Via haar camera laat ze zien wat de fascinerende natuur haar vertelt.
profielfoto Andrea Gulickx
Andrea Gulickx
Andrea Gulickx is professioneel fotograaf en haar grote passie is Macrofotografie. Sinds 2013 heeft ze hier haar beroep van gemaakt en geeft lezingen en workshops in macrofotografie en Lensbaby macrofotografie.
Anita Bosker
Anita Bosker heeft een passie voor Macrofotografie. Houdt van ontdekken en creativiteit. Zij inspireert en coacht graag anderen in haar workshops macrofotografie.
Anja Zwanenburg
Anja Zwanenburg werkt als natuurfotografe in Friesland, waar ze graag alleen of met cursisten bijzondere momenten vangt in een foto.
Antonie Blom - Auteur natuurfotografie.nl
Antonie Blom
Antonie Blom is een fanatiek natuurliefhebber die het grootste deel van zijn vrije tijd met zijn camera in de natuur te vinden is.
profielfoto Arie Kooy
Arie Kooy
Woonachtig in Ammerstol. Gepensioneerd. Wandelliefhebber, weidevogelbeschermer. Deelnemer waarneming.nl . Als trofee bij elke waarneming een foto. Amateurfotograaf die verbetering als uitdaging ziet.
Arie van den Hout
Arie van den Hout is sinds zijn jeugd gepassioneerd natuurliefhebber, fotograaf en onderzoeker. Hij deelt zijn passie graag, o.a. via workshops. Genieten staat voorop, de rest volgt van zelf, is een van zijn motto’s.
Arjan Troost
Arjan is een allround natuurfotograaf met een voorkeur voor macrofotografie. Kleur, sfeer en perfectie staan voorop in zijn fotografie.
Arjen Drost
Arjen Drost is overleden op 4 januari 2023 op 46-jarige leeftijd. Arjen was een natuurfotograaf die zich gespecialiseerd heeft in het fotograferen van de poolgebieden: van ruige landschappen, tot kleine bloempjes en wilde dieren. In Nederland hield hij zich bezig met libellen- en timelapsefotografie. Voor zijn in memoriam lees: https://www.natuurfotografie.nl/in-memoriam-arjen-drost/
profielfoto arno ten hoeve
Arno ten Hoeve
Arno ten Hoeve is ZZP’er en werkt als grafisch ontwerper, fotograaf en tekstschrijver, vooral in de groene hoek. Zijn passie: vogels.
Arno van Berge Henegouwen
Arno draagt op begrijpelijke wijze natuurhistorische kennis over. De kiem daarvan werd gelegd op de middelbare school toen hij met een even geïnteresseerde leraar godsdienst en samen met andere leerlingen een paar keer het zuiden van Europa doorkruiste. Charles Darwin en Edward Wilson werden later zijn inspiratoren.
Arnoud van de Weerd
Arnoud van de Weerd
Arnoud van de Weerd is een enthousiast fotograaf en maakt vooral landschapsfoto's, stadsgezichten en foto's met een lange sluitertijd. Hierbij probeert hij de sfeer vast te leggen zoals hij die ervaren heeft bij het maken van de foto door zaken als compositie, kleur en lichtval op een mooie manier te combineren.
Astrid Kant
Astrid Kant
Astrid Kant( 1965) fotografeert alleen steltlopers, hun broedgedrag en hun bescherming. Dit alles om de weidevogels een beschermend duwtje in de rug te geven.
Bart Heirweg
Bart Heirweg is een professioneel, gepassioneerd natuur- en landschapsfotograaf, met licht en sfeer als zijn voornaamste stokpaardjes. Via workshops, fotoreizen en lezingen weet hij ook andere fotografen te inspireren.
Bart Siebelink
Bart is bioloog, docent en creatief vernieuwer. Als mentor laat hij je kritischer kijken, creatiever denken en raker fotograferen.
Bas Breetveld
Bas Breetveld is een varende fotograaf. Zo deelt hij zijn passie voor waterschappen en natuurfotografie tegelijkertijd. Hij heeft een enorme fascinatie voor al het leven op, aan, en in het water, maar fotografeert liefst ‘het sfeertje’ van de vroege ochtend vanuit zijn kano op de veenplassen in het Groene Hart van Holland.
Bas Meelker
Bas Meelker bracht het grootste deel van zijn leven door in het noorden van Nederland . In dit vlakke, open landschap, waar licht en lucht nog vrij spel hebben, werd de basis gelegd voor zijn passie voor de landschapsfotografie.
Bastiaan van Gemert
Bastiaan van Gemert is een enthousiaste jongen die van kinds af aan al natuurfotograaf wilde worden. Hij vindt het daarom ook erg leuk om zijn verhalen en foto’s met iedereen te delen. Met zijn beelden en verhalen wil hij laten zien hoe bijzonder en mooi de natuur is.
Ben Huisjes
Ben Huisjes is een enthousiast natuurfotograaf. Hij is vaak te vinden met zijn fotocamera in de natuur van Drenthe.
Bendiks Westerink
Bendiks Westerink heeft al sinds zijn tienerjaren een passie voor de natuur. Vanaf 2007 richt hij zich op het vastleggen van landschappen (rivierengebied en de Veluwe), vogels en zoogdieren. De dieren worden meestal vastgelegd vanuit (zelf gecreëerde) schuilplekken).
Bert Jan Wolfs
Bert Jan Wolfs is een natuurliefhebber en geïnteresseerd in alle aspecten van de natuur. Woonachtig in het noorden van het land is deze natuurfotograaf vaak te vinden in het Nationaal Park Drentsche Aa en het beekdallandschap van de Ruiten Aa in Groningen.
Bert Kok
Bert fotografeert graag de natuur dicht bij huis. Vaak komt hij thuis met macrobeelden of dieren in hun natuurlijke leefomgeving.
Bert Ooms
Bert is al meer dan 20 jaar fervent vogelfotograaf. Werkte als instrumentontwikkelaar in de analytische chemie en is nu met pensioen.
Bianca Vermeer-Nieuwkerk
Bianca is altijd op zoek naar een manier om details vast te leggen zoals zij ze ziet. Soms om een gevoel over te brengen, soms met een verhaal.
Bjorn van Lieshout
Bjorn van Lieshout is een gepassioneerd amateur natuurfotograaf met een voorliefde voor macrofotografie. Daarnaast is hij IVN natuurgids.
Bob Luijks
Als fulltime professioneel natuurfotograaf is Bob Luijks het liefst buiten te vinden. Met een grote interesse in de natuur, dieren- en plantenwereld wil hij niet alleen alles weten, maar kijkt hij vanuit zijn opleiding als landschapsarchitect vooral ook naar de achtergronden van het landschap. Deze kennis en interesse zie je terug in de foto’s van Bob.
Brigitte Storms
Brigitte Storms is natuur- en wildlifefotografe met een grote passie voor Afrika.
Caroline Piek
De passie voor natuur loopt als een rode draad door de fotografie, artikelen en workshops van Caroline Piek.
Cees van Roozendaal
Cees is woonachtig in Assen, actief bij IVN/KNNV te Assen en fotografeert graag macro en natuur.
Charly van den Braak
Gepassioneerde landschapsfotograaf. Ze legt graag de meest betoverende momenten in de natuur vast op beeld. Van details tot wijdse vista's.
Chris Ruijter
Chris is een enthousiaste natuurfotograaf met een voorkeur voor macrofotografie. Libellen en juffers hebben daarbij zijn hart gestolen.
Chris Stenger
Chris Stenger is natuur- en reisfotograaf die met zijn fotografie de schoonheid van ongerepte natuur en vreemde culturen wil vastleggen en delen met anderen.
Chris van Rijswijk
Chris van Rijswijk is een Rotterdamse vogelfotograaf, met een voorkeur voor vogels van het hoge noorden.
Christien van der Veen
Christien heeft een passie voor vogels en macrofotografie. Zij kan urenlang kijken naar de natuur in al haar pracht.
Corné Koopmans
Corné Koopmans (2002) is een jonge enthousiaste natuurliefhebber die er ook graag opuit gaat met de camera. Met name voor macro en wildlife.
Corné Ouwehand
Fotograaf uit Katwijk aan Zee. Vind eigenlijk alles leuk, maar met name (nacht)landschappen zijn mijn favoriet.
Daan Schoonhoven
Daan Schoonhoven is initiatiefnemer van Natuurfotografie.nl en deelt graag zijn enthousiasme voor natuurfotografie met anderen.
Daan Uijterwaal
Daan Uijterwaal is altijd op zoek naar de mooie dingetjes om hem heen. Deze legt hij vast en verteld hij over.
Danny Laps
Danny Laps fotografeert het liefst wat je met de zelfontspanner van 2 seconden kan vastleggen: macro en landschap.
Danny Slijfer
Danny Slijfer uit Dieren (Veluwezoom). Allround natuurfotograaf die wordt geraakt door de natuur en zijn geluk en passie graag deelt.
Dave Zuuring
Dave is een enthousiaste vrijetijdsfotograaf met een passie voor landschappen, stedelijke landschappen en blue hour fotografie. Vanuit zijn motto 'Make your Memory Today' wekelijks en soms dagelijks bezig met vastleggen, beleven en herbeleven op fotografie gebied.
David Peskens - Auteur Natuurfotografie.nl
David Peskens
Voor David Peskens is fotografie een ontdekkingsreis door de natuur. Hij fotografeert in de hoop dat toekomstige generaties zich kunnen blijven verwonderen.
Ed Michels
"Natuur is vol van schoonheid, het is aan ons om er kunst van te maken “. Ed Michels is vanuit zijn werk als ecologisch adviseur gaan fotograferen. Voor Ed is gevoel/emotie in de foto van belang. Een foto moet je bewegen.
Edo van Uchelen
Edo van Uchelen (1964) is bioloog en (allround)natuurfotograaf. Edo heeft veel kennis van planten en dieren en weet die als geen ander toe te passen voor fotografie en film. Hij is fulltime bezig met natuurfotografie; schrijft boeken en organiseert fotoreizen en workshops.
Profielfoto Edwin Giesebers
Edwin Giesbers
Edwin Giesbers is een professionele freelance fotograaf woonachtig in Nijmegen met als specialisatie natuurfotografie. Edwin verzorgt naast fotografie in opdracht voor tijdschriften vaak ook het verhaal bij de beeldreportages.
Edwin Rem
Edwin Rem wisselt een kantoorbaan af met zijn passie voor natuurfotografie en richt zich vooral op vogels, insecten en landschappen.
Eleonora Pouwels
Eleonora Pouwels is een allround freelance fotografe op Lesvos, Griekenland en geeft daar met veel succes outdoor workshops met de mobiele telefoon en camera.
Ellen van den Doel
Ellen fotografeert het liefste met een groothoek. De 14-30mm zit bijna standaard op de Nikon, maar ook de zoomlenzen komen regelmatig aan bod. Tijdens het fotograferen maakt ze ook veel gebruik van grijsfilters om zo te spelen met verschillende sluitertijden.
profielfoto els branderhorst
Els Branderhorst
Els Branderhorst is een allround fotografe, met een grote passie voor de flora en fauna van bosgebieden. Al wandelend door de uitgestrekte bossen van de Veluwe fotografeert zij landschappen, abstracte details, flora, insecten, vogels, wilde dieren en ander natuurschoon dat zij op haar pad aantreft.
Eric Gibcus
Eric Gibcus legt tijdens zijn veelvuldige uitstapjes en reizen de natuur graag vast in al zijn facetten, ook in relatie met de goede en slechte menselijke invloeden.
Erik Derycke
Erik Derycke test en bespreekt al meer dan 20 jaar digitale camera’s en objectieven voor fotobladen in binnen- en buitenland.
Erik Nevels
Erik Nevels is verknocht aan fotograferen in de natuur. Met de verhalen achter zijn foto's deelt Erik zijn enthousiasme voor de natuurfotografie graag met anderen.
Erik Ruiterman
Erik Ruiterman houdt van vogels en fotograferen dus werd hij een enthousiast natuurfotograaf, houdt van schrijven dus werd hij blogger en moet ook nog eten dus is hij daarnaast zelfstandig adviseur.
Erik Spaan
Erik Spaan is een breed georiënteerde natuurfotograaf. Landschap, macro en/of wildlife kunnen hem inspireren in zijn vrije tijd.
Erik Speksnijder
Erik Speksnijder is een Zeeuwse fotograaf. Zijn grootste liefhebberij is macrofotografie. Bij voorkeur fotografeert hij bijen, dagvlinders, paddenstoelen en planten.
Ernst Kremers
Ernst Kremers
Ernst Kremers werkt als professioneel fotograaf vanuit zijn woonplaats Holten. Als landschapsfotograaf maakt hij graag sfeerreportages op locatie en geeft fotoworkshops en cursussen.
Esther van Overbeek
Esther is een parttime autodidactisch fotograaf en woonachtig in Vijfhuizen (Noord-Holland). Ze heeft een brede interesse op het fotografisch vlak met een voorliefde voor creatieve natuurfotografie.
Filip van Boven
Filip van Boven is een macrofotograaf met een passie voor libellen. Hij doorkruist daarvoor heel Europa, waarbij natuurbeleving steeds primeert.
Frank Van de Velde
Frank is sinds een 3tal jaren gebeten door het fotografievirus. Eerst vogelfotografie en nu sinds kort ook de eerste stappen gezet in de macrofotografie.
Gerrit van Osch
Gerrit van Osch
Natuurfotografie, spelen met licht in een constant veranderende natuur. Een zijn met de natuur. Je camera voortdurend instellen op de veranderingen en daarmee dan de mooiste beelden toveren.
Gert-Jan Cromwijk
Voor Gert-Jan is buiten zijn al een feest op zich. Aan de hand van zijn foto’s (vooral vogels) maakt hij graag kinderen en volwassenen warm voor natuur en natuurbehoud.
Geurt Besselink
Op zijn 15e was Geurt al geboeid door natuur. De passie is alleen maar gegroeid en de interesse alleen maar breder. De sfeer en beleving in het beeld zijn voor hem belangrijke factoren. Het maken van de perfecte plaat is geen doel op zich. Het kijken, het bezig zijn in, en genieten van de natuur staat voorop.
Gijs Reijke
Gijs is leraar aardrijkskunde en landschapsfotograaf. Hij gebruikt het weer als sfeermaker in foto's, maar zo nu en dan ook als onderwerp.
Guy Bourgeois
Guy Bourgeois is gefascineerd door de zintuiglijke rijkdom van de natuur. Freelance copywriter/vertaler met een passie voor wandelen en fotograferen.
Hans Brongers
Hans Brongers, een fervent amateur natuur- en landschapsfotograaf, die het geen straf vindt om voor dag en dauw in de natuur te zijn.
Hans Jansen
Hans Jansen besteedt zijn vrije tijd vooral aan macrofotografie en hij is gepassioneerd door de schoonheid van libellen.
Hans Koster
Hans Koster is fulltime fotograaf met een voorliefde voor natuur- en landschapsfotografie. Sfeerbeelden maken is daarin zijn passie.
Hans Overduin
Hans Overduin is het liefst buiten. Hij vindt het leuk om zijn enthousiasme voor vogels met jou te delen.
Hans Schot
Hans is een natuur fotograaf die vanuit zijn hart fotografeert . En altijd op zoek naar stilte .
Henk Laverman
Mijn passie is vogelfotografie. Ik probeer met mijn foto’s iets extra's te bereiken, zodat ze positief opvallen. Morgen maak ik de beste foto! Henk Laverman
Henk Muijs
Henk is een hobbyfotograaf die zijn fascinatie voor de natuur probeert vast te leggen.
profielfoto Henk van den Born
Henk van den Born
Het vastleggen van de natuur in beelden is altijd een passie geweest van Henk van den Born. Eerst door tekenen en schilderen, later fotograferen en nu met digitale fotografie heeft natuurfotografie vele aangename aspecten voor hem.
Henkjan Kievit
Henkjan is een gepassioneerde natuurfotograaf en videograaf uit het rivierengebied. Ooit begonnen als vogelfotograaf, maar inmiddels vertrouwd met allerlei onderwerpen heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt. Vanuit Vanellus Vanellus photo productions werkt hij voor tal van opdrachtgevers en verkoopt vrij werk.
Hennie van Heerden
Hennie van Heerden
Hennie is een wildlife-fotografe van het ''t is niet snel goed'-type. Een gedreven doordouwer.
Hennie Zeij
Hennie Zeij heeft een passie voor natuurfotografie. Zij heeft milieutechnologie gestudeerd met als specialisatie Natuur, Milieu en Landschap en naast het fotograferen werkt zij bij een Milieuadviesbureau.
profielfoto henri
Henri van Vliet
Henri van Vliet is een veelzijdig en gedreven natuurfotograaf. Hij deelt zijn passie voor dassen en de prachtige Veluwse natuur graag met anderen.
Hillebrand Breuker
Hillebrand Breuker is allround natuurfotograaf, maar hij heeft zich de laatste jaren vooral gespecialiseerd in landschaps- en wildlifefotografie. Hillebrand fotografeert zowel dichtbij huis, als ver daarbuiten. Vooral gebieden waar nog echte wildernis te vinden is, trekken hem enorm aan.
Ina Bouhuijzen
Ina is een gepassioneerd natuurfotograaf uit Drenthe. Al struinend geniet ze van alle prachtige schepsels van de natuur en probeert deze schoonheid te vangen in haar foto’s.
Ineke van Os
Ineke van Os is een enthousiaste natuurliefhebber en amateurfotografe. Haar voorliefde gaat uit naar Drenthe, Friesland en de Waddeneilanden .
profielfoto Ingrid Vekemans
Ingrid Vekemans
Hoewel Afrika en zijn wildlife Ingrids grootste passie zijn, werd zij ook bekroond als veelzijdig natuurfotograaf dichter bij huis.
J.W. Steffelaar
Na pensionering wordt natuurfotografie een belangrijke hobbie. Het accent ligt daarbij op vogelfotografie en fotografie van wilde dieren.
Jaap La Brijn
Jaap La Brijn is een ervaren natuurfotograaf met een passie voor Scandinavië en een ontluikende liefde voor de Oost-Europese natuur.
profielfoto Jaap Oosterhuis
Jaap Oosterhuis
Jaap Oosterhuis (1973) is in het dagelijks leven predikant en in z'n vrije tijd enthousiast natuurliefhebber en amateurfotograaf.
Jaap Schelvis
Jaap werkte als zoöloog in de archeologie en voor de milieubeweging. Nu is hij een ervaren allround fotograaf die nog graag af en toe een filmpje in een oude camera legt.
Jaap Zuidersma
De fotografie komt bij Jaap Zuidersma voort uit zijn interesse in de natuur. Hij fotografeert de natuur zo breed mogelijk, met toch een voorkeur voor landschappen en macro.
Jack van Dalen
Jack is hobbyfotograaf met een voorkeur voor landschappen, macro en abstracten. Hij deelt zijn kennis graag met anderen.
Jacqueline de Groot
Jacqueline de Groot-Koppenol
Jacqueline de Groot-Koppenol laat zich boeien door zowel weidse zonsondergangen boven zee als door minuscule bloempjes.
Jan Boer
Jan is een (allround) natuurfotograaf en maakt zijn beelden meestal in de Nederlandse natuur. Hij vindt het leuk om met zijn camera en onderwerp te experimenteren.
Jan Dolfing
Als dierenarts en gepassioneerd natuurfotograaf is Jan nauw verbonden met dieren en natuur. Een passie die hij graag laat zien.
profielfoto Jan Koeman
Jan Koeman
Jan Koeman fotografeert sinds zijn jeugd zo’n beetje alles tussen hemel en aarde. Het liefst trekt hij er met fiets en camera op uit met Afrika als zijn favoriete continent. De afgelopen 10 jaar heeft hij zich ook toegelegd op astrofotografie en poollicht.
Jan Linskens
Jan Linskens houdt van sterke landschappen en van het kleine leven dat er zich bijna ongezien in ophoudt.
profielfoto Jan Paul Kraaij
Jan Paul Kraaij
Jan Paul is een sfeerfotograaf met een grote passie voor de magische bossen van de Veluwe.
Jan van der Greef
Verwondering en nieuwsgierigheid kenmerken het leven van Jan van der Greef. De verbinding tussen al het leven op aarde is de rode draad in zijn wetenschappelijke en natuurfotografische werk. De natuurfotografie kreeg in de loop van zijn leven een steeds prominentere artistieke rol en in de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het vastleggen van zijn gevoel in de natuur, waardoor zijn werk meer impressionistisch en abstract van aard is geworden.
Janneke van der Pol
Janneke’s grote liefde voor de (kleine) natuur én haar passie voor fotografie komen samen in haar columns. Beleving en verwondering vormen hierbij het uitgangspunt.
Jannie Timmer
Jannie Timmer Tanis, natuurfotograaf met een passie voor de natuur op Schouwen-Duiveland.
profielfoto Jantine
Jantine van Middelkoop
Jantine van Middelkoop is graag op pad met haar camera in natuurgebieden. Ze fotografeert het liefst landschappen, bomen en planten.
Jasper Hulleman
Jasper is een natuurfotograaf in spé, met een passie voor alles wat leeft. Hij won in 2019 de Groene Camera - Natuurfotograaf van het jaar - met zijn serie over de stadsreiger.
Jean Claude Delforge
Jean Claude Delforge is een amateur-mycoloog met een passie voor paddenstoelen, libellen, landschappen en alles wat valt onder “creatieve” fotografie.
Jeffrey van Houten
Jeffrey van Houten is jong en gedreven. Hij is een echte Veluwe fotograaf en werkt tegenwoordig als camera assistent bij de productie van grotere Nederlandse natuurfilms.
Jelger Herder - Auteur Natuurfotografie.nl
Jelger Herder
Jelger is een gedreven allround natuurfotograaf en ecoloog met een voorkeur voor reptielen, amfibieën en vissen. Hij probeert altijd een stap verder te gaan dan slechts registrerende opnames.
Jody Zweserijn
Jody Zweserijn is een enthousiast natuurfotograaf met voorkeur voor landschapsfotografie. Haar vrije tijd besteedt ze vooral aan natuurfotografie, wandelen en reizen, waarbij ze haar beelden en ervaringen graag met je deelt via artikelen en blogs.
Joerie
Joeri Beekhuizen
Joerie is een echte wildlife-fotograaf, maar een mooi landschap zal hij ook niet overslaan. Joerie is vaak in de ochtend op pad voor het mooiste licht.
Jogchum Reitsma
Jogchum probeert in zijn fraaie natuurgebieden vooral de schoonheid van de schepping tot uiting te laten komen. Hij maakt bijna al zijn foto’s met focusstacking en is vooral een macrofotograaf.
Johan van de Watering
Johan van de Watering
Johans voorkeur gaat uit naar macro- en landschapsfotografie, maar hij vindt het ook erg uitdagend om aan de slag te gaan met abstracte foto’s of vogelfotografie. Je zult hem echter niet in een schuilhut vinden; hij moet bewegen en rond kunnen kijken!
Johan van der Wielen
Johan is fulltime natuurfotograaf en altijd op zoek naar sfeer en licht; van 's morgens vroeg tot diep in de nacht. Naast fotografie is hij schrijver en organisator van fotografiecursussen en fotoreizen.
Johannes Klapwijk
Johannes Klapwijk is een natuurfotograaf die zich specialiseert in macrofotografie, maar ook vogels en landschappen worden met veel plezier vastgelegd.
Jorrit Verkleij
Een hobbyfotograaf met biologie-achtergrond, met een passie voor vogels en alles wat daarbij komt kijken.
Jos Pannekoek
Jos Pannekoek is geboren in Zierikzee (Zeeland), maar woont al lange tijd in Brabant. Met name landschapsfotografie is voor hem een enorme passie.
Jowan Iven
Jowan Iven is een natuurfotograaf die graag experimenteert, vanuit nieuwe invalshoeken op zoek gaat naar andere beelden.
Judith Borremans
Judith Borremans is een professioneel natuurfotograaf en is in vaak in de natuur te vinden. Steeds weer verwondert zij zich over onze mooie natuur en probeert die dan zo in beeld te brengen, dat ook de kijker die verwondering voelt.
Karin Broekhuijsen
Karin is een zeer gedreven fotografe met een vrij breed portfolio. Haar echte passie gaat uit naar foto's waarin het weer een hoofdrol speelt.
Karin Claus
Karin Claus (1970). De meeste werken van Karin hebben als thema “fantasie” figuren en of “sprookjes” bossen, meestal met een verborgen bericht
Karin de Jonge
Karin de Jonge houdt van taal. Maar als woorden tekortschieten, is er gelukkig nog beeld. Momenten waarop het "klikt" maken haar heel gelukkig.
Karin Hovenkamp
In de natuur legt Karin graag met de camera vast hoe mooi de natuur is. Ultieme uitdaging is het vastleggen van zeldzame of schuwe soorten.
Karl Van Ginderdeuren
Karl Van Ginderdeuren is een atypische natuurfotograaf uit Aalst, wonende te Gent. “Hoe minder beelden je maakt, des te beter je ze kan maken.”, is zijn motto.
Karla Leeftink
Fotografeert met name landschappen en dieren. Auteur van “Reeën het jaar rond “. Verzorgt natuurpresentaties en ontwerpt kaarten. Noorwegenfan.
Kevin van den Hoven
Kevin van den Hoven is een fanatieke vogelfotograaf uit Amersfoort die zich regelmatig bevind tussen het groen. Naast natuurfotografie houdt hij zich bezig met de natuurlijke omgeving van natuur uit de buurt. Bij het spotten van een vogel gaat zijn hart sneller kloppen!
profielfoto leo vogelenzang
Leo Vogelenzang
Leo geeft door bewuste abstractie van de werkelijkheid zijn werk een eigen signatuur.
Leon Baas
Leon Baas
Als klein kind was Leon al erg begaan met de natuur en was vaak op zoek naar rare beestjes die zijn fantasie prikkelden. Hij doet er alles aan om spanning in zijn beeld te krijgen.
Lidi de Boer
Lidi de Boer is een echt “buitenmens” waar ze zich gelukkig voelt. Elke dag op stap om vogels in de natuur te fotograferen.
Liesbeth Ploeg
Liesbeth Ploeg (1964) is een enthousiast amateurfotograaf met een grote liefde en fascinatie voor de natuur.
Linda van der Veeken
Linda van der Veeken (1960) is geboren in Hulst en nog steeds woonachtig in Zeeuws-Vlaanderen.
Liset van den Hoek
Liset van den Hoek is een reislustige natuurfotografe, met oog voor details en compositie. Ze geeft het fotografie virus door in haar fotocursussen.
Loulou Beavers
Sinds 2008 ben ik fulltime natuurfotograaf. Met veel plezier geef ik workshops en begeleid ik mensen individueel en langdurig in coaching programma’s. Ook zijn er ieder jaar een aantal fotoreizen naar mooie natuurgebieden en zijn er inmiddels verschillende instructie gemaakt.
luc hoogenstein
Schrijver, natuurfotograaf, voetbalcoach, natuurbeschermer, dwarsdenker, wereldreiziger, reisleider, Canon, Handboek Vogels van Nederland, etc.
Madeleine Lenagh
Madeleine heeft een passie voor intieme landschappen, anonieme locaties, en abstracte beelden.. Ze is regiovertegenwoordiger (Nederland/België) voor Nature First.
Manoek Buijink
Manoek is het liefst te vinden in de natuur, soms wel uren op één vierkante meter. Naast haar passie voor macrofotografie, creëert ze ook graag haar eigen beelden met de ICM techniek.
Marcel Klootwijk
Marcel Klootwijk (1978) is een gepassioneerd natuurfotograaf uit Zeeland. Hij is begonnen op zijn 11e met vogels kijken en is langzaam uitgegroeid tot allround natuurfotograaf.
Marcel van Balkom
Tijdens zijn jonge jaren is Marcel vooral bezig met tekenen en schilderen van roofvogels. Inmiddels is zijn focus verlegd naar het fotograferen.
Marcel van der Tol
Marcel maakt het liefst vogelportretten, waarbij de fotograaf wel buiten de comfortafstand van de vogels blijft. Hiervoor maakt hij vooral gebruik van een telescoop en digitale camera (digiscopen). Wat Marcel betreft zou een digiscoopfoto gemaakt met 2000 mm, kwalitatief niet onder mogen doen voor een foto gemaakt met een “gewone” camera.
Marcel van Kammen
Fotograaf met een voorliefde voor vogelfotografie, woonachtig in het mooie Friesland en altijd op zoek naar een bijzondere invalshoek.
Marco Maljaars
Marco Maljaars werkt voornamelijk met lange sluitertijden. Zijn werk kenmerkt zicht door het zwart wit beeld en surrealistische sfeer. Geeft inspirerende workshops over zwart wit, minimalisme en long exposure.
Marie-Jose van Rijsbergen
Marie-José van Rijsbergen
Fotograferen maakt Marie-José bewust van het moment en geeft haar artistieke talent vleugels.
Marieke Schouten-Ruis
Marieke woont in Capelle aan den IJssel. Tekenen, schilderen, tuinieren en natuurlijk fotograferen zijn haar hobby's.
Mariëlla Wassing
Elke dag bezig met beeld, zowel voor hobby als voor werk. Met natuur als haar favoriete onderwerp.
Marijke van Eijkeren
Met haar foto’s laat Marijke zien hoe mooi en waardevol de natuur dicht bij huis is. De Kromme Rijnstreek is haar belangrijkste werkgebied.
Marijn Heuts
Marijn Heuts is een natuurfotograaf die met een creatieve insteek zowel landschappen, dieren, planten als abstracten fotografeert.
Mark Kras
Mark Kras is boswachter voor Staatsbosbeheer in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Mark gebruikt natuurfotografie om betrokkenheid tussen mens en natuur te vergroten.
profielfoto Mark van Veen
Mark van Veen
Mark is vanaf jongs af aan actief met natuur. Als 4-jarige liep hij al met slakken te slepen. Mark specialiseert zich op macrofotografie. Hij richt zich op landschappen als het geheel een belangrijke rol speelt.
Mart Smit
Mart Smit is een fotograaf met een groot hart voor de natuur. Samen met zijn vader Jan Smit is hij het gezicht achter ‘Smit in Beeld’.
profielfoto Martijn de Jonge
Martijn de Jonge
Martijn de Jonge is natuurfotograaf en publicist met een grote interesse in nieuws.
Martijn Kort
Ik ben Martijn Kort (1984) en fotografeer voornamelijk architectuur en landschappen. Daarnaast heb ik ook regelmatig de fantastische uitzichten vanuit de cockpit vast weten te leggen tijdens mijn werk als piloot.
Martijn van der Nat
Martijn is grafisch vormgever met een passie voor het fotograferen landschappen en stadslandschappen. Denkt in mooie beelden. Compositie, drama, kleur en minimalisme zijn terugkerende thema's in zijn werk.
profielfoto martin steenhaut
Martin Steenhaut
Martin komt uit Vlaanderen en is professioneel natuurfotograaf. Met expo's en publicaties deelt hij zijn passie met het grote publiek.
Martin van Lokven
Martin van Lokven
Natuur is Martin’s grote liefde. Als professioneel fotograaf en schrijver deelt hij die liefde graag met anderen.
Michel Lucas
Michel Lucas is een gedreven landschapsfotograaf. Hij besteedt veel aandacht aan compositie en sfeer in zijn werk. Hij deelt graag zijn kennis en enthousiasme tijdens workshops voor kleine groepen.
Michiel Snijders
Michiel Snijders fotografeert graag rond zonsondergang, in de schemer tot zelfs diep in de nacht. Naast natuurfotografie beoefent hij ook astrofotografie.
Milou Hinssen
Milou Hinssen laat zich graag verwonderen door de natuur. Ze is een allround fotografe met een passie voor macrofotografie.
Monique Smulders
Monique Smulders is docent, natuurgids en blogger. Tijdens het struinen in de natuur is de camera altijd bij de hand.
Nancy Carels
Nancy (1968) is bovenal een genieter van alles wat groeit en bloeit en is nieuwsgierig naar het hoe en waarom. Elke keer wordt zij weer verwonderd door alles wat de natuur te bieden heeft.
Nanda Bussers
Nanda Bussers is een creatieve en reislustige fotografe met een artistieke flair.
Nando Harmsen
Fotograaf in hart en nieren, landschapsfotograaf en nachtfotografie.
profielfoto nel appelmelk
Nel Appelmelk
Nel Appelmelk is een echt buitenmens. De beleving in de natuur is voor haar het belangrijkst. De Veluwe is haar favoriete terrein.
Nel Ringelberg
Nel Ringelberg is een amateurfotograaf met als passie natuurfotografie in haar nabije omgeving. Vooral het weidse, waterrijke landschap van Schouwen- Duiveland spreekt haar aan.
profielfoto Nel talen
Nel Talen
Nel Talen vindt het heerlijk om in de natuur haar rust te vinden en te fotograferen. Haar grote passie is de macrofotografie.
Nico van Kappel
Nico van Kappel is gefascineerd door de dynamiek van de Nederlandse kust en rivierengebied. Deze dynamiek brengt Nico ook over in zijn beelden.
Noortje Russel
Noortje is helemaal in haar element met hond en camera in een van de mooie natuurgebieden om haar heen (Drenthe/Friesland)
Paul Oostveen
Paul Oostveen is professioneel dronefotograaf, gespecialiseerd in natuurgebieden. Hij maakt foto's, video's en 360° panorama's vanuit de lucht. Met zijn drone brengt hij natuurlandschappen op een verrassende manier in beeld.
Paul van Hoof
Paul van Hoof
Paul van Hoof is ecoloog en veelzijdig natuurfotograaf met als specialismen macro- en high-speed fotografie. Hij heeft een voorliefde voor de nacht en vindt de grootste uitdaging bij dieren die minder vaak worden gefotografeerd.
Paulien Bunskoek
Vormen en kleuren zonder dat je per se direct ziet wat het is, Paulien fotografeert graag details van macro-onderwerpen.
Pauline Rote
Pauline Rote is een bevlogen natuurfotograaf met een voorkeur voor vogel- en highkeyfotografie. Daarbij probeert zij haar gevoel en passie over te brengen, het liefst overgoten met een creatief sausje.
Peter de Hoog
Peter raakte al vroeg gefascineerd door de vogel- en dierenwereld en het digitale tijdperk voegde daar de dimensie fotografie aan toe. Al vele jaren houdt hij zich tevens bezig met het schrijven van teksten
Peter den Hartog auteur Natuurfotografie.nl
Peter den Hartog
Peter is een voormalig professioneel sterrenkundige die de schoonheid van de natuur(-fotografie) ontdekte tijdens zijn eerste totale zonsverduistering in 1999. Nu is hij een zonsverduisteringsexpert met 7 totale zonsverduisteringen achter zijn naam.
Peter le Fevre
Peter zoekt het graag hogerop. In Nederland maar zeker ook in Scandinavië kan hij zich prima uitleven. Beeld en verhaal komen dan tot leven...
profielfoto peter verhoog
Peter Verhoog
Peter Verhoog is Nederlandse bekendste onderwaterfotograaf. Haaien zijn zijn passie en spelen een grote rol in zijn werk. Hij heeft ze in alle wateren gefotografeerd: van de warme tropen tot de koele Nederlandse zee.
Peter Wijn
Peter Wijn
Peter Wijn is amateurfotograaf. Het vinden en vastleggen van systemen en verbanden in de natuur heeft zijn grootste interesse.
profielfoto Pieter Egelmeers
Pieter Egelmeers
Pieter Egelmeers is natuurliefhebber en sinds 2013 actief op het gebied van natuurfotografie. Hij richt zich met name op macro's en het fotograferen van de omgeving.
Renate van den Boom
Renate fotografeert de natuur graag in alle facetten, maar vogels hebben toch wel de voorkeur. Natuurbeleving staat bij haar voorop en door haar foto’s herbeleeft ze de mooie momenten die ze in de natuur doorbrengt keer op keer weer.
René Vos
René Vos houdt zich sinds 2010 bezig met natuurfotografie. Alle facetten daarvan, (macro, landschap en dieren), zijn hem even lief.
Richard Oud
Richard is een natuurliefhebber met een fascinatie voor vogels. Hij probeert deze, met wisselend succes, toonbaar vast te leggen.
Richard Verroen
Natuurfotograaf Richard Verroen specialiseerde zich vooral in landschappen en dieren, vogels in het bijzonder.
Rick van der Kraats
Rick van der Kraats (2000) besloot al op zeer jonge leeftijd natuurfotograaf te worden. Zijn directe omgeving polder Arkemheen is een bron van inspiratie.
Rob Blanken
Amateurfotograaf met speciale interesse in creatieve natuurfotografie, mn. macro- en vogelfotografie. Lid van de Vereniging voor Natuurfotografen Friesland.
Robin Kraaij
Robin is in de eerste plaats natuurkenner, gespecialiseerd in ongewervelden, reptielen en amfibieën, maar geniet ook van het fotograferen van de wondere wereld van het kleine.
Robin van der Land
Robin van der Land deelt graag zijn expertise over natuurfotografie, van de kleinste insecten tot de grootste vogels.
Profielfoto Roelof Janssens
Roelof Janssens
Roelof heeft een grote belangstelling voor alle aspecten van de natuur. Sinds zijn pensionering besteed hij een aanzienlijk deel van zijn tijd aan het fotograferen ervan.
Roelof Molenaar
Meestal is Roelof te vinden in de polders van Eemnes of in Naarden, waar hij zijn eigen fotografie hut heeft.
Roeselien Raimond
Roeselien Raimond
Natuur, een camera en een snufje goed gezelschap zijn de basisingrediënten. Voeg er een mooi model aan toe en Roeselien is in haar element!
Rokus Groeneveld
Rokus Groeneveld hobby’s zijn duiken (sinds 1997) en onderwaterfotografie (sinds 2002) In Nederland en natuurlijk graag in de tropen.
Ron Krol
Ron Krol
Ron Krol zet zich in voor de reptielen van Nederland en laat d.m.v. fotografie anderen meekijken in deze mysterieuze en spectaculaire wereld.
Ron Offermans
Ron Offermans (04-02-1956) is een beroepsfotograaf met een fotostudio in Amsterdam, maar daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd als onderwaterfotograaf.
Ron Poot
Ron is enthousiast veldbioloog en natuurfotograaf. Struinend door het veld laat hij zich verrassen door alles wat hij tegenkomt. Vooral macrofotografie heeft zijn hart gestolen.
Ron ter Burg
Ron ter Burg is een gepassioneerd landschapsfotograaf. Hij is veel in de noordelijke natuurgebieden te vinden, alleen of met een groep cursisten.
Ronald Hofmeester
Ronald Hofmeester
Een toeschouwer die met zijn impressies het wezenlijke probeert te vangen van wat hij ziet en voelt.
Ronald van Dijk
Ronald van Dijk is ruim 10 jaar actief als natuurfotograaf. Kan zich verwonderen over het kleine, het nietige en haar complexiteit.
Ronald Zimmerman
Ronald Zimmerman is een natuurfotograaf met een speciale interesse voor amfibieën en reptielen. Zijn passie voor natuurfotografie ontstond tijdens zijn studie voor docent biologie. De fotografie begon als middel om herinneringen aan speciale natuurbelevenissen vast te leggen en werd daarna een steeds grotere passie.
Ruben van Laar
Ruben van Laar (1998) is een gedreven natuurliefhebber, een echte vogelfanaat en graag in de weer met zijn camera. Tijdens zijn opleiding Bos en Natuurbeheer kon hij een keuzevak volgen, hij heeft toen voor fotografie gekozen. Na een cursus vogelfotografie van Birdpix was zijn nieuwe hobby geboren.
Rudy van Miltenburg
Rudy heeft een passie voor landschap- en wildlifefotografie. 
Een mooie zonsopkomst in een wijds landschap of een ontmoeting met een imposant edelhert zijn voor hem geluksmomentjes.
Rutger Bus
Rutger Bus (1978) is woonachtig in het mooie Drenthe. Hier kan het ’s avonds nog redelijk donker worden waardoor Rutger zijn passie voor Nightscape fotografie mooi kan combineren met het fotograferen van het prachtige Drentse Landschap.
Sam Mannaerts
Sam Mannaerts
Sam is een echte allround natuurfotograaf. Van abstracte droneshots in de arctische natuur tot een vlinder in eigen tuin.
Sandy Spaenhoven
Geïnspireerd door een nieuwe omgeving of een prachtige lichtinval laat Sandy zich in haar fotografie graag leiden door haar gevoel en intuïtie.
Sanne te Pas
Sanne te Pas studeert Biologie aan de Universiteit in Utrecht. In haar vrije tijd fotografeert ze het liefst wildlife.
Sijmen Hendriks
Sijmen Hendriks is fotograaf met een passie voor natuur- en vogelfotografie.
Simone Opdam
Simone Opdam is een enthousiaste natuurfotograaf uit Waterland met een voorliefde voor landschap- en macrofotografie. Haar beelden kenmerken zich door sfeer en zachtheid. Ze geeft met veel enthousiasme kleinschalige workshops en begeleidt fotoreizen.
Sjoerd Hogerhuis
Sjoerd Hogerhuis fotografeert voornamelijk in Friesland langs de Waddenkust en de bosgebieden in het zuiden van de provincie.
Sjon Heijenga
Sjon Heijenga zoekt de verbinding tussen mens en natuur in de leefomgeving, die hij mooier en gezonder wil helpen maken.
Steve De Waele
Steve De Waele, Fotografie is mijn passie, een levenswijze. Landschap en Natuur is mijn voornaamste bezigheid. Met vriendelijke groeten, Steve
Thijs Glastra
Thijs studeert Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen University. De interesse ligt voor hem dus bij de natuur en fotograferen is daarvan een belangrijk onderdeel. Met name alles wat vliegt en beweegt wordt op de gevoelige plaat gezet.
Thijs Kupers
Thijs Kupers is een hobbyfotograaf uit het midden van het land die zich focust op sfeervolle bosfotografie.
Toine Westen
Toine houdt zich als fotograaf het liefst bezig met (nacht)landschapsfotografie en deelt graag haar kennis via blogs, workshops en fotoreizen.
Vincent Vink
Vincent Vink is een tweeëntwintig jarige fotograaf uit amsterdam met een passie voor wildlife- en natuurfotografie. Gedurende het jaar reist hij naar verschillende plekken op de wereld op zoek naar unieke landschappen, culturen en dieren om vast te leggen.
Walter van Os
Walter van Os is een fanatiek natuurfotograaf die graag z'n eigen woonomgeving afspeurt naar mooie onderwerpen of gebeurtenissen om vast te leggen. Tussen de IJssel vallei en de hogere zandgronden van de Veluwe kun je Walter dan ook aantreffen. Zijn specialisme is vogels, maar ook macro en landschappen hebben zijn interesse.
Wendy de Waal
Wendy is gepassioneerd natuurfotograaf met oog voor detail. Macrofotografie heeft dan ook haar speciale interesse.
Wendy Klaver
Wendy heeft een passie voor fotografie en natuur. Ze is vooral een liefhebber van de kleine natuur en macrofotografie.
Wessel Veenbrink
Wessel Veenbrink is een jonge natuurfotograaf en ecologie-student die zich nu een aantal jaar vooral bezighoudt met macro-, landschaps- en wildlifefotografie.
profielfoto Wil Mijer
Wil Mijer
In 2007 begon Wil met haar grote passie, de macrowereld, te fotograferen. Naast het fotograferen, probeert zij d.m.v. fotobewerking, in elke foto een sprookjesachtige sfeer te creëren.
Wilco van der Laan
Allround natuurfotograaf Wilco van der Laan fotografeert en is woonachtig in Slochteren. Hij fotografeert sinds 2014. Na aanleiding van persoonlijke ervaringen heeft Wilco een diepgewortelde passie ontwikkeld voor natuurfotografie. Deze natuur wil hij voor mensen vastleggen om deelgenoot te laten zijn van zijn verwondering en een stukje bewustwording te creëren.
Willem Mourik
Zien is meer dan kijken, toch? Je kunt door de natuur wandelen en om je heen kijken, maar de vraag is, zie je wel waar je naar kijkt?
Wim Verhagen
Bij Wim Verhagen ligt de nadruk vooral op de (water) Vogel- en Macrofotografie. Het creatieve proces naar een foto toe vindt hij boeiend.
Youri Le Fevre
Youri is een jonge fotografische ontdekker. Hij vindt het heerlijk om zonsopkomsten en zonsondergangen te fotograferen.
Yvon van der Laan
Allround natuurfotografe met een (lichte) voorkeur voor landschaps- en macrofotografie. Altijd op zoek naar rust en harmonie in haar foto's.
Yvonne van der Mey
Yvonne zoekt in haar werk graag de grenzen op. Met haar creatieve manier van belichten in combinatie met beweging creëert ze schitterende beelden.