Menu

Onderdeel van Pixfactory

45 fotogenieke natuurgebieden van Texel in kaart gebracht door team van lokale fotografen

PERSBERICHT

Bij Texel denk je meteen aan de vele vogelsoorten die er broeden, rusten bij hoogwater of bijkomen op doortocht. Maar Texel heeft nog veel meer te bieden! Landschapsfotografen halen hun hart op in de jonge duinen, op het ruwe strand of bij een van de vele bollenvelden. Strand, duinen, duinvalleien, polders, dijken en wad zorgen voor een ongekende variatie aan planten, die op hun beurt weer garant staan voor een rijk insectenleven.

Het probleem voor elke natuur- en landschapsfotograaf is dat je niet alle gebieden tot in detail kunt kennen. Het gevolg is dat veel fotografen niet de foto’s maken die ze zouden kunnen maken als ze de juiste kennis zouden hebben.

Een team van natuur- en landschapsfotografen, afkomstig van Texel, heeft het afgelopen jaar met enorm enthousiasme gewerkt aan een encyclopedische uitgave met daarin alle fotogenieke natuurgebieden van Texel.

Elk gebied wordt beschreven aan de hand van een aantal exacte gps-coördinaten, variërend van twee tot soms wel tien. Bij elk van deze exacte locaties lees je wat je kunt fotograferen (van een waanzinnig landschap tot een bijzonder insect en van een kleurrijke plant tot grote groepen vogels) en in welke maanden van het jaar je er moet zijn. Maar daar blijft het niet bij, ook de beste weersomstandigheden, het beste moment van de dag en een overzicht van de belangrijkste voorkomende dieren en planten er voor komen vind je in deze uitgave. Op gedetailleerde kaartjes is de exacte ligging van de locaties aangegeven, evenals alle relevante parkeerplaatsen.

De titel van het boek luidt: De mooiste fotolocaties – Texel. In 144 pagina’s komen 45 verschillende natuurgebieden en meer dan 160 exacte gps-locaties van Texel aan bod. Niet eerder verscheen er zo’n compleet overzicht van natuurgebieden op dit prachtige eiland. Daarmee is dit boek niet alleen interessant voor fotografen, maar voor iedere natuurliefhebber die mooie plekjes en bijzondere soorten wil ontdekken.

Het boek zal op zaterdag 19 september worden gepresenteerd nabij het Vogelinformatiecentrum in de De Cocksdorp. In verband met Corona zal er geen centrale boekpresentatie zijn, maar elk uur vertrekt er een fotowandeling – onder begeleiding van één van de Texelse fotografen.

Over uitgeverij PiXFACTORY

PiXFACTORY heeft als doel natuur- en landschapsfotografen te faciliteren en hen in staat te stellen de best mogelijk foto’s te maken. De visie hierachter is dat er draagvlak ontstaat voor natuur als mensen de schoonheid ervan zien. In onze beeldgerichte cultuur is fotografie hiervoor een geweldig middel.


De mooiste fotolocaties van Texel. Klik hier om het boek nog met pre-order korting te bestellen.


Specificaties

Formaat: 24×21 cm

Aantal pagina’s: 144

Uitgave: softcover, gebonden en genaaid

ISBN 9789079588282

Prijs € 22,90

Inhoud

  • 45 natuurgebieden
  • 160 exacte locaties
  • Meer dan 500 foto’s
  • Geschreven door lokale auteurs
  • Beste moment van het jaar, de dag en de ideale weersomstandigheden
  • Vermelding van parkeerplaatsen en interessante soorten
  • Gedetailleerde kaarten
  • Koppeling met waarneming.nl
  • Ontelbare praktische fotografietips

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u