Het Biotopwildpark Anholter Schweiz bevindt zich net over de grens bij Arnhem, in Isselburg Duitsland. Je kunt hier via 6 kilometer goed begaanbare zandwegen wandelen door karakteristieke landschapsvoorbeelden en biotopen.
Ontstaan van het wildpark
In 1893 bouwde vorst Leopold zu Salm-Salm als herinnering aan zijn huwelijksreis een kopie van het vierwoudsteden Meer, compleet met Zwitsers chalet en rotslandschap. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan werd de, onder monumentenzorg staande, Engelse Tuin uitgebreid tot een 56 hectare groot biotoop Wildpark met grote volières en verschillende biotopen.
Dieren
In het Biotopwildpark Anholter Schweiz zijn verschillende soorten dieren te zien zoals onder andere de bunzing, Europese das, Europese lynx, Europese otter, Europese wilde kat, Europese wolf en wasbeer. Natuurlijk ontbreken ook de diverse hertensoorten, schapen, ezeltjes, zwijnen en verschillende soorten vogels niet. Naast dit alles is er een restaurant, het Schweizer Häuschen. Hier kun je de inwendige mens versterken na al het wandelen en fotograferen.
Fotograferen
Het lijkt zo gemakkelijk, fotograferen in een wildpark. Maar niets is minder waar!
- Het onderwerp goed op de foto krijgen is natuurlijk het belangrijkste. Je wilt geen hekken op je foto. Dit kun je voorkomen door de zonnekap van de lens tegen het gaas te zetten. Let er wel op dat ook in de achtergrond geen gaas te zien is. Hiervoor doet een stapje naar links of rechts wonderen.
- Je kunt in het wildpark mooie foto’s maken van sociale interacties en intieme momenten. De voedertijd kan mooie beelden opleveren van bijvoorbeeld een wolf of lynx met prooi! Kijk even op de website voor de diverse voedertijden.
- Voor het mooiste licht ga je in het voorjaar direct na openingstijd.
- Wil je jonge dieren fotograferen dan is daarop de kans in de lente het grootst.
- In het najaar zit er minder blad aan de struiken en zie je de dieren beter.
- In de winter kun je misschien de dieren in de sneeuw fotograferen. Elk jaargetijde levert weer andere foto’s op.
Fototips
- Om dieren goed te kunnen fotograferen kun je het beste een zoomlens gebruiken.
- Kies in principe voor een korte sluitertijd, maar wil je de beweging van een dier vastleggen, dan gebruik je een langere sluitertijd (1/100 van een seconde).
- Probeer creatief te zijn. Fotografeer eens vanuit een andere hoek of ga eens door de knieën en maak een foto op ooghoogte. Dit maakt je foto vanzelf al een stuk interessanter.
- Heb geduld, soms zijn de dieren niet erg actief, of ze liggen verstopt achter een bosje. Ga op een bankje zitten en wacht even af. Vooral bij de lynxen en wolven kan het gebeuren dat ze ineens actief worden.
Link
Meer informatie vind je op de website: Biotopwildpark Anholter Schweiz.
Geef een reactie