Menu

Onderdeel van Pixfactory

Formatteren

formatterenHet is een goede gewoonte om iedere keer nadat je je foto’s hebt gekopieerd naar je computer je geheugenkaartje te formatteren. Op die manier weet je zeker dat je de volgende keer alle ruimte op je kaartje kunt benutten. Formatteren is beter dan alleen de bestanden verwijderen, dan blijven er namelijk altijd lege mappen op het kaartje staan waardoor je op den duur ook minder ruimte beschikbaar hebt op je kaartje.

 

Geef een reactie

2 reacties

  1. De camera geeft duidelijk aan hoeveel opnames ik nog kan maken. En als ik er op uitga weet ik of ik aan dat aantal genoeg heb. Ik formatteer zo weinig mogelijk; dat komt de levensduur van de kaart te goede denk ik. Verwijderen doe ik nooit.

  2. Je weet van te voren ongeveer hoeveel foto’s je op het SD kaartje kan opslaan.
    Zolang je daar dan niet bijna tegen het maximum aan zit, dan niet formatteren, pas doen als je tegen het maximum aan zit.
    Trouwens verschillende body’s hebben 2 kaart slots, dan kan je in het menu zo instellen, dat als het eerste kaartje vol is, dat die dan verder ga op het tweede kaartje.
    Kopieer de laatste foto’s van dat volle kaartje naar je computer, plaatst het tweede kaartje die in je body zit nu in slot1 en het eerste kaartje dan in slot2 en formatteer die dan gelijk.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u