Menu

Fotografeer een landschap eens compact

Compact landschap
Het is altijd handig om voor landschapsfotografie ook een zoomlens in je fototas te hebben. Het geeft meer fotografische en creatieve mogelijkheden. Fotograaf: Jody Zweserijn

Je bent in een natuurgebied, je wilt landschapsfoto’s maken, het is overdag, maar het licht, de lucht of de achtergrond zitten totaal niet mee. Niets aan de hand! Kijk eens goed om je heen en bedenk wat nu de essentie is van het landschap waarin je staat. Probeer dit deel te isoleren en laat horizon, lucht, weidse vlakte en diepte buiten beeld. Pak je zoomlens en gebruik deze om het landschap te fotograferen. Ik maak zelf vaak landschapsfoto’s op 400mm ingezoomd. Als je hierbij een klein getal diafragma gebruikt, bijvoorbeeld f/5.6, wordt een mogelijk minder interessante achtergrond vager, waardoor het scherpe onderwerp zich beter aftekent en alle aandacht trekt. Benader het landschap compact en er gaat weer een wereld van nieuwe mogelijkheden open.

Het is altijd handig om voor landschapsfotografie ook een zoomlens in je fototas te hebben. Het geeft meer fotografische en creatieve mogelijkheden.


cover landschapsfotografie praktijkboekMeer lezen over landschapsfotografie?

Koop ons Praktijkboek landschapsfotografie.
Hét standaardwerk over landschapsfotografie.
Te koop bij de betere boekhandel en via de webshop.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u