Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografeer nu bloesem

 

Is de bloesembloei gestart dan kun je hooguit een week tot 10 dagen ervan genieten. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vrolijke bloesem

De eerste lentedagen hebben we inmiddels weer gehad. Blauwe luchten, het zonnetje erbij en overal weer bloemetjes. De wereld ziet er weer een stuk vrolijker uit. Nog vrolijker wordt het als je gaat letten op de bloesem die overal aan de bomen hangt. Van hele kleine bloemetjes tot grote trossen aan toe: bloesem kleurt de lente en trekt gelijk een heleboel beestjes aan. Een enorm kleurenpalet voor de natuurfotograaf!

Bloesem tref je aan in allerlei kleuren. Wit en roze vallen misschien wel het meest op. Denk aan kersenbomen die in bloei staan, net als pruimenboompjes en andere fruitbomen. Bloesem kan ook allerlei vormen hebben. Van enkele bloemetjes met hele kleine meeldraadjes tot bloemetjes waarvan de meeldraadjes een stuk uit de bloem steken. En let eens op bloesem die nog niet is uitgekomen, dat zijn net roosjes. Dus zowel als het gaat om vorm als om kleur kun je als natuurfotograaf prima uit de voeten.

Begin bijvoorbeeld eens in de eigen tuin of in de tuin van de buren (wel eerst even vragen natuurlijk!). Daar staat meestal al genoeg in bloei om mooie bloesemfoto’s te maken. Maar ook in het park of gewoon een stukje verderop in de straat, staan ongetwijfeld bomen met bloesem. En sommige bomen staan rond deze tijd al helemaal in bloei. Dat is één en al kleur.

Bloesem. Fotograaf: Karin Hovenkamp

Zin gekregen om van de bloesem te genieten? Ga dan vooral nu op pad! Van eind maart tot begin mei kun je er op veel plaatsen van genieten. Er zijn plekken in Nederland waar de bloesem extra mooi tot zijn recht komt, zoals in de Betuwe. Hier vind je boomgaarden vol met fruitbomen. Wie in de buurt van de hoofdstad van Nederland woont, kan zich uitleven in het Amsterdamse Bos. Hier staat volop Japanse kersenbloesem in bloei. Zin in een andere kijk op bloesem? Reis dan eens af naar Limburg. Tussen de heuvels door kijk je ineens heel anders tegen bloesem aan. Voor de noordelijke bewoners van het land: reis eens af naar het Drentse dorp Ruinerwold. Daar is namelijk een 7 kilometer lange perenlaan te bewonderen die meestal rond eind april volop in bloei staat en een adembenemend mooi plaatje oplevert.

Bron: naturescanner.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u