HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Fotografeer ook eens op je eigen werkplek

Spreeuw
Elk voorjaar is het weer raak op mijn werkplek als de spreeuw zich flink uitslooft op het dak van een woning bij ons op het parkeerterrein. Doordat ik regelmatig met klanten mee naar buiten loop valt het mij op dat deze spreeuw op vaste tijden op een zelfde plek verschijnt. Hoogste tijd dus om een vroege koffiepauze in te ruilen voor een kortdurende fotografiesessie. Fotograaf: Kevin van den Hoven

Fotograferen op je eigen werkplek levert soms interessante natuurfoto’s op. Het is één van de plekken waar je regelmatig, al dan niet vele uren per week de dag of misschien wel de nacht doorbrengt. Juist om die reden kan je, voor zover de mogelijkheden er zijn, een goed beeld krijgen van de natuur op de eigen werkplek. Tijdens een koffie- of lunchpauze een rondje maken in de buitenlucht kan je zomaar op inspiratie brengen voor een nieuwe fotografiesessie.

Zoek naar je mooie fotokans

De juiste voorbereiding in deze tip is cruciaal aangezien je natuurlijk geen zeeën van tijd hebt als je aan het werk bent. Het is de samenhang van het observeren van natuur rond de werkplek en er op een later moment de juiste foto van te creëren. Of het letterlijk werkbaar is, dat is voor iedereen natuurlijk anders. Maar waarom een mogelijke mooie fotokans laten liggen?

Tips

  1. Neem regelmatig je camera mee naar je werkplek en zorg vooral dat je hem veilig kan opbergen!
  2. Let ook bij het parkeren van je auto of het wegzetten van je fiets goed op de omgeving en houd de natuur in de gaten.
  3. Vele dieren en voornamelijk vogels gebruiken vaak een bepaald dagritme. Het is aan jou te ontdekken wanneer ze op welke plek verschijnen en hoe je ze het beste kan fotograferen.
  4.  Doordat je regelmatig op de natuur bij jouw eigen werkplek let, weet je vaak precies wanneer je bepaalde natuurmomenten kan verwachten.
  5.  Door de verwachting in combinatie met een goede voorbereiding kan je letterlijk mooie natuurplaatjes schieten binnen de duur van een korte koffiepauze.
  6.  Houd uiteraard de tijd in de gaten zodat je niet wordt meegesleept in het moment.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *