HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Fotografie uitdaging: fotografeer zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten

kuifeend
Ook dichtbij huis kun je een kuifeend tegenkomen. Fotograaf: Rudy van Miltenburg

Om de beperkingen als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus te doorbreken dit keer geen echte tip, maar een leuke fotografie uitdaging voor dichtbij huis. Deze uitdaging kun je zowel alleen of met een fotomaatje doen.

De fotografie uitdaging

Ga op pad met je camera en maak een wandeling in je eigen omgeving. Fotografeer zoveel mogelijk verschillende soorten vogels die je tijdens de wandeling tegenkomt. Je zult merken dat er meer vogelsoorten in je eigen omgeving zijn dan je misschien verwacht. Bovendien helpt het je om de vogels te lokaliseren. Dit komt goed van pas wanneer jij jezelf wil gaan verdiepen in een bepaalde vogelsoort.

Grote vogels, zoals zwanen en eenden, zijn makkelijk op zicht te ontdekken. Bij de kleine vogelsoorten, zoals pimpelmees en putter, is dat lastiger. Ga daarom bij de kleine soorten op het geluid af. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Door goed naar het gezang van de vogels te luisteren, zie je ze ook sneller.

Maak er een wedstrijd van

Doe de fotografie uitdaging met een fotomaatje en maak er een wedstrijd van: wie fotografeert de meeste vogelsoorten? Koppel er eventueel een tijdslimiet aan zodat het competitie element groter wordt. Je zult zien dat het een paar leuke, maar ook leerzame uurtjes vogelfotografie oplevert.

Ik ben benieuwd hoeveel soorten jij in je eigen omgeving weet te fotograferen. Alvast veel succes en plezier gewenst!

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *