HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Frans Lanting in Nijmegen

LIFE van Frans Lanting.

National Geographic en CineMec Nijmegen presenteren de fototentoonstelling LIFE van befaamd natuurfotograaf Frans Lanting. Lanting is 30 jaar fotograaf voor National Geographic en om dit te vieren is een prachtige tentoonstelling samengesteld. Naast de expositie is er dagelijks de bijbehorende documentaire Lantings Leven te zien. Vanaf 8 juli t/m 17 september zijn de tentoonstelling en de documentaire dagelijks te bezoeken bij CineMec Nijmegen.

Tentoonstelling en documentaire
In de fototentoonstelling LIFE geeft Frans Lanting zijn lyrische visie op het leven op aarde van de big bang tot aan nu. Het geeft de bezoeker het gevoel en de verbeelding hoe nieuwe levensvormen zich ontwikkelden en de aarde er door de eeuwen heen heeft uitgezien. Het resultaat is een glorieus portret van de magistrale schoonheid van onze planeet, een levend organisme dat altijd voor verwondering blijft zorgen. Na een bezoek aan de tentoonstelling kunt u aansluitend de nieuwe documentaire Lantings Leven zien. Daarin worden beelden uit de tentoonstelling verder toegelicht en vertelt Lanting over zijn werkwijze en visie op de wereld.

Befaamd fotograaf
Frans Lantings invloedrijke werk is over de gehele wereld tentoongesteld en in talloze publicaties opgenomen. Zo heeft hij in de afgelopen 30 jaar in National Geographic 27 publicaties wereldwijd gepubliceerd. Zijn boeken hebben vele prijzen gewonnen en worden alom geprezen. Lanting kreeg diverse World Press Photo-prijzen en werd benoemd tot BBC Wildlife Photographer of the Year. Daarnaast is hij ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

Tickets en informatie
De tentoonstelling LIFE is vanaf 8 juli dagelijks te zien bij CineMec Nijmegen. Tickets zijn hier verkrijgbaar en aan de kassa. Een ticket is inclusief entree van de tentoonstelling en de documentaire die elk uur vertoond wordt.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *