HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Ga mee luisteren naar de edelhertenbronst

edelhert
Het mannetje staat de longen uit zijn lijf te burlen en de dames eten onverstoorbaar verder. Fotograaf: Geurt Besselink

De bronst van de edelhertenmannetjes is prachtig om te zien en te fotograferen. Daar bestaat geen twijfel over, gezien de jaarlijkse massale toeloop van fotografen voor de edelhertenbronst in september naar onder meer de Wildbaan op de Veluwe.
Misschien alleen al door deze massaliteit voel je je weerhouden om je aan te sluiten bij deze grote hoeveelheid fotografen. Die waarschijnlijk ook nog eens allemaal dezelfde plaatjes staan te schieten.
Maar de edelhertenbronst is niet alleen om te zien, maar ook om te horen. Daarom organiseert Staatsbosbeheer speciale bronstexcursies zodat jij de bronst zelf kunt beleven. Want als de omstandigheden goed zijn laten de edelhertmannetjes hun spectaculaire lokroep, het burlen, horen en weet je niet wat je hoort. Veelal bestaan de excursies uit wandeltochten met de boswachters. Zij weten precies waar de edelherten zich ophouden. Extra speciaal aan deze tochten is dat je óf voor zonsopkomst of na zonsondergang in het natuurgebied bent. Dit is normaal gesproken niet toegestaan. Hoewel het een luisterexcursie betreft kan een verrekijker of camera met zoomlens wel heel handig zijn. Kijk voor meer informatie over de bronstexcursies op de website van Staatsbosbeheer.

Wil je meer weten over het fotograferen van de edelhertenbronst, lees dan onze artikelen ‘Bronstig Nederland‘ en ‘De bronst is begonnen‘.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *