Menu

Onderdeel van Pixfactory

Gebruik eens een spiegeltje!

Opstelling waarbij je via een spiegeltje de onderkant van de hoed goed kunt zien.
Opstelling waarbij je via een spiegeltje de onderkant van de hoed goed kunt zien. Fotograaf: Ron Poot

Niet alleen de bovenkant, maar ook de onderkant van paddenstoelen is leuk om te bekijken en op de foto te zetten. Die mooie structuren van plaatjes, buisjes of lamellen zijn echter vaak lastig om te fotograferen zonder de paddenstoel te beschadigen. Een tip is in deze situaties een spiegeltje te gebruiken. Je zet een spiegeltje op de juiste plek schuin onder de hoed en fotografeert dan via de spiegel.

Let wel op dat je de goede invalshoek neemt bij het fotograferen. Niet alleen voor de compositie, maar ook om ongewenste spiegeleffecten te voorkomen. Zo kun je bij een te schuine invalshoek heel snel dubbele lijnen in beeld krijgen omdat er zowel spiegeling van het glasoppervlak als van de zilverlaag optreedt. Als je loodrecht fotografeert ten opzichte van het spiegeloppervlak heb je weer kans dat je jezelf in beeld krijgt (kan ook leuk zijn overigens). Gewoon uitproberen, je opname steeds nauwkeurig controleren en zo nodig je opstelling aanpassen.

Tip: neem een schone doek mee om de spiegel tussendoor schoon te kunnen wrijven.

spiegeltje
Dit minuscule oranjegeel trechtertje kun je eigenlijk alleen goed via een spiegeltje van onderen fotograferen. Fotograaf: Ron Poot

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u