Menu

Onderdeel van Pixfactory

Goed voorbereid op reis

reisstekker

Eindelijk vakantie! Voorkom fotografische teleurstellingen door goed voorbereid op reis te gaan. Natuurlijk zorg je ervoor dat je apparatuur in orde is en dat je daarvan niets vergeet. Denk daarbij ook aan de verzekering – dekt die je reis wel? Eerder maakten we al een checklist met accessoires die je beslist niet thuis moet laten liggen. Maar een goede voorbereiding gaat verder dan dat:

  1. Bekijk van te voren welke interessante fotolocaties er zijn door het werk van anderen te bekijken, in te zoomen op Google Maps of boeken uit te spitten. Probeer ook al in te schatten op welk moment van de dag en onder welke weersomstandigheden deze locaties het beste tot hun recht komen. Dan kun je gericht op pad.
  2. Beperk jezelf qua fotografie. Het is leuk om veel aantrekkelijke plekken te bezoeken, je bent er immers maar kort. Veel plekken betekent doorgaans weinig verdieping in de fotografie. Kies een paar locaties uit waar je net even meer uit wil halen door er wat langer te verblijven of die ene ochtend nog eens terug te gaan.
  3. Verdiep je in de lokale regelgeving. Niet overal mag je zomaar een statief neerzetten of met drones vliegen.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u