Menu

Onderdeel van Pixfactory

Het fotograferen van bospaden in de herfst

Op naar de herfst! Fotograaf: Renate van den Boom

Wie op dit moment buiten loopt, ziet ongetwijfeld de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen hangen. Dat levert uiteraard schitterende herfstplaatjes op. Echter, wie eens een dag niet naar boven kijkt, maar juist naar de grond, zal ontdekken dat daar ook een heleboel te ontdekken valt in de herfst, zeker als je in het bos loopt. Dus camera mee, het bos in en goed op de paden letten.

Niet alleen in de bomen zijn die mooie gekleurde blaadjes te vinden, maar ook op de paden liggen er meer dan genoeg. Voordeel van een blaadje: het blijft lekker liggen en je kunt zo ruim de tijd nemen om een mooie foto te maken. Mits het niet teveel waait natuurlijk. Kies een mooi blaadje uit en let goed op de achtergrond en het licht.

Maar niet alleen de blaadjes zorgen voor herfstige paden. Juist ook de wat minder gekleurde herfstonderwerpen liggen op het pad. Denk aan eikels, kastanjes, takjes en dennenappels. Kies er eens één of een paar uit en maak daar een foto van. Ga vooral ook eens aan alle kanten van het pad staan om weer andere dingen te zien liggen. Let wel goed op dat je op het pad blijft en niet naast het pad per ongeluk dingen vertrapt!

Tot slot: vaak hebben we vooral oog voor die ene kastanje, dat ene mooie blaadje of dat eikeltje dat met het hoedje nog op het pad ligt. Daag jezelf eens uit om een mooie overzichtsfoto te maken van het pad. Dus een bospad vol met eikels, kastanjes, dennenappels en alles wat er verder nog ligt. Kijk eens of dat lukt met aan de beide zijden van het pad een rij bomen of struiken met oranje blad. Ga eens op je buik liggen voor een plaatje vanaf de grond of blijf juist gewoon rechtop staan. Speel met het standpunt en dan heb je gegarandeerd een prachtige herfstplaat vol met knalkleuren en (bijna) alle aspecten van de herfst. En lukt je dat op een mistige ochtend dan maak je de foto nóg een beetje mooier.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Bospaden fotograferen vind ik het hele jaar rond een uitdaging. Ik kom 3 à 4x per week in het bos vlak bij ons en elke keer zie je wat nieuws of net even anders. Licht uit het oosten in de morgen en ’s middags uiteraard uit tegenovergestelde richting. Er is mist of het waait hard zodat je de vallende bladeren boven het bospad krijgt. Altijd wat dus!!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u