HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Infraroodfotografie: creatieve uiting of technisch trucje?

Infrarood fotografie
Een foto gemaakt met infrarood licht. Fotograaf: Vaans Ruijten

Bijna alle fotografen zijn wel in meer of mindere op de hoogte van de werking van het licht in de fotografie en weten zeker 6 á 7 vormen zó uit het blote hoofd op te noemen. Vaans Ruijten werpt in onze nieuwste editie van Natuurfotografie Magazine (nummer 5 2019) een licht op een minder bekende variant: infraroodlicht.

Maak het onzichtbare zichtbaar

‘Leg het onzichtbare licht vast’. Dat klinkt toch wat surrealistisch, nietwaar? Surrealisme is ook een mooie beschrijving voor de resultaten die je kunt behalen met infraroodfotografie. Het verandert namelijk de wereld: gras en bomen worden wit en water en lucht donkerblauw. Je krijgt fotoresultaten die vaak heel anders eruit zien dan datgene dat je gewend bent. Ze zijn atypisch en trekken alleen daarom al de aandacht. Natuurlijk is het een kwestie van smaak of je infraroodfoto’s mooi vindt of niet. Maar mocht je op zoek zijn naar een andere invalshoek voor jouw fotografie, dan is het fotograferen met infrarood licht beslist een interessante om je in te verdiepen.

Artikel

Vaans Ruijten legt in Natuurfotografie Magazine verder uit wat infraroodfotografie is en hoe en met welke middelen je hiermee aan de slag kunt gaan.


Natuurfotografie Magazine 5
Natuurfotografie Magazine 5

Natuurfotografie Magazine editie 5 2019 is te koop in de kiosk/boekhandel of te bestellen via onze webshop.
Klik hier om een abonnement met veel voordeel te nemen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *