Menu

Onderdeel van Pixfactory

Kun jij de natuur fotograferen zoals Pieter Bruegel die schilderde?

Tentoonstelling De natuur volgens Bruegel
Je wordt van harte uitgenodigd met een kunstwerk mee te doen aan de tentoonstelling ‘De natuur volgens Bruegel’. Fotograaf: Limburgs Landschap vzw

Gezocht! Creatief talent

In 2019 is het 450 jaar geleden dat kunstschilder Pieter Bruegel overleed. Ter herdenking van Bruegel organiseert Limburgs Landschap vzw, Natuurpunt Houthalen-Helchteren en het Willemsfonds Houthalen-Helchteren de tentoonstelling ‘De natuur volgens Bruegel’. Hiervoor zoeken zij mensen die de natuur vast kunnen leggen zoals Bruegel dat deed: met veel liefde voor schoonheid en de kracht van de natuur. Overigens is fotografie één van de kunstzinnige uitingen die mogen worden ingeleverd; ook schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en dergelijke zijn van harte welkom. Maar wel het liefst met natuurthema’s zoals landschappen, ‘monsters’ of natuur & folklore.

Meedoen

De op Bruegel geïnspireerde kunstwerken mogen worden bezorgd of ingeleverd tussen 14 maart en 15 mei in bezoekerscentrum Hengelhoef te Houthalen, België. Ze worden opgenomen in de tentoonstelling ‘De natuur volgens Bruegel’ die te zien is op 17, 18, 19, 25 en 26 mei in het Kerkje van Laak, Kleine Heresteeg 122, Houthalen, België. Naast opname in de tentoonstelling zijn er voor de deelnemers ook mooie prijzen te winnen, zoals het Bruegel-boek (de meester), een natuurverrassingspakket of een doe-boekenpakket.
Kijk voor meer informatie op de website van Limburgs Landschap vzw.

Wie was Pieter Bruegel?

Men weet niet exact zijn geboortejaar en geboorteplaats, maar Pieter Bruegel wordt wel als één van de meest getalenteerde kunstenaars van de zestiende eeuw beschouwd. In zijn oeuvre komen diverse schilderijen met scènes uit het boerenleven voor, waardoor hij soms de ‘Boeren-Bruegel wordt genoemd. Maar ook zijn landschapstaferelen zijn befaamd door compositie, romantische detaillering en prachtige wolkenvelden.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Toevoeging: het gaat hier om Pieter Bruegel de Oude, zoals hij doorgaans genoemd wordt. Hij heeft namelijk ook een zoon die Pieter Bruegel heet, die ook kunstschilder was, en (om het makkelijk te maken) ook veel kopieën van z’n vaders werk geschilderd heeft. Ze zijn dus al lastig genoeg uit elkaar te houden.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u