Menu

Onderdeel van Pixfactory

Maak kennis met Ansel Adams

Half Dome, Yosemite NP
Een foto gemaakt door Ansel Adams in Yosemite NP. Hij vond fotograferen in de sneeuw zeer uitdagend door de geringe textuur van sneeuw. Fotograaf: Ansel Adams

Ben jij uitgekeken op de elk jaar terugkomende kerstfilms zoals Sissi, The Sound of Music, Home alone en The Santa Clause? Mogelijk ligt de documentaire Ansel Adams a Documentary Film dichter bij je interessegebied. De film duurt bijna 1,5 uur en is te bekijken via YouTube. Een bijkomend voordeel: je kunt kijken wanneer je wilt.

Ansel Adams (20 februari 1906 – 22 april1984) was een Amerikaanse natuurfotograaf die vooral bekend is door zijn indrukwekkende landschapsfoto’s in zwart-wit. De foto’s van Ansel Adams kenmerken zich vaak door het gebruik van groothoek, de extreme scherpte vanaf de voorgrond naar de achtergrond en het grote contrast in de zwart-wit tinten. Heel bekend zijn Adam’s foto’s van de nationale parken van de Verenigde Staten die hij maakte tussen 1944 en 1958, en waarvoor hij 3 Guggenheim prijzen kreeg.

Ansel Adams a Documentary Film volgt het leven van de fotograaf en geeft onder meer inzicht in zijn inspiraties en intenties. Als je de film wilt bekijken, klik dan hier.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u