Menu

Onderdeel van Pixfactory

Morgen storm, spelen met de dynamiek!

Storm aan zee zorgt voor veel dynamiek in de golven en stromingspatronen. Fotograaf: Bob Luijks

Winter, lente en dan deze week ineens weer herfst. Dat is het mooie van dit jaargetijde: alles is mogelijk. En dan krijgen we nu ineens storm. Vooral de Wadden lijken erg veel wind te krijgen. Boven het land geen storm, maar wel zware windstoten. Veel wind, veel mogelijkheden.

  • Speel aan de kust met woeste golven. Gebruik korte sluitertijden om druppels en schuimvlokken van uiteenspattende golven vast te leggen. Of ga juist aan de gang met lange sluitertijden om de beweging in het water te tonen.
  • Woon je niet aan de kust, ook aan grote plassen kan het flink spoken.
  • Met veel wind bewegen ook de wolken snel. Gebruik een grijsfilter om de sluitertijden minimaal op 30 seconde te laten uitkomen en zie hoe de wolken vervagen.
  • Natuurlijk beweegt de vegetatie ook. Bladeren hebben we helaas nog niet aan de bomen. Dennen vormen een mooi alternatief. Of ga op zoek naar beweging in bijvoorbeeld rietkragen.

Denk uiteraard om je eigen veiligheid. Het is onverstandig met dit weer in een bos te gaan fotograferen. Ga je naar de kust, bedenk dan dat juist met deze wind de waterlijn per golf vele meters kan variëren. Bescherm je apparatuur tegen opspattend (zout) water en stuivend zand.

Klik hier voor meer informatie over het vastleggen van wind.

Riet in beweging zorgt voor een abstracte sfeer. Fotograaf: Bob Luijks

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u