HOME < INSPIRATIE < PHOTO CHALLENGE
Photo Challenge

Photo Challenge Greatest Landscapes

Het MUSEON en Natuurfotografie.nl organiseren een unieke Photo Challenge, waarbij jouw foto geëxposeerd kan worden tussen alle grote National Geographic fotografen! Doe mee en stuur je beste foto’s in.

Greatest Landscapes
Kleine alken keren terug naar hun broedkolonie op Spitsbergen. Fotograaf: Paul Nicklen

Greatest Landscapes

Op 28 juni 2018 opent het Museon de nieuwe fototentoonstelling: Greatest Landscapes. Met deze expositie haalt Museon een wereldprimeur in huis. De tentoonstelling toont de bezoekers adembenemende vergezichten en prachtige panorama’s van de meest bijzondere plekken op aarde. Van een IJslandse grot tot een Tanzaniaans zoutmeer, van eindeloze rijstvelden in China tot de heetwaterbronnen in Yellowstone. Alle foto’s zijn in de afgelopen jaren genomen door de beste fotografen van National Geographic zoals Paul Nicklen, Stephen Alvarez, Jim Richardson, George Steinmetz, Frans Lanting, Diane Cook en Michael Melford. De tentoonstelling toont niet alleen sereen natuurschoon; ook is regelmatig (de invloed van) de mens zichtbaar. Soms subtiel, soms zeer duidelijk. Het doel van de expositie is exact hetzelfde als de missie van het Museon: bezoekers inspireren om onze wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen.

Greatest Landscapes
Micro-organismes kleuren de randen van de hete bron Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park. Fotograaf: George Steinmetz

Fotowedstrijd

Naast meer dan 70 foto’s van uiteenlopende locaties ‘ver weg’ wil het Museon in de tentoonstelling ook aandacht vestigen op bijzondere landschappen in ons eigen land. Daarom organiseert het Museon in samenwerking met Natuurfotografie.nl een unieke Photo Challenge. Heb jij afgelopen tijd een waanzinnig mooie landschapsfoto gemaakt ergens in Nederland ? Of ben je van plan dit de komende weken te doen? We zijn op zoek naar jouw beste foto’s! Van de Hollandse duinen tot Limburgse heuvels, van kantoorjungle in Amsterdam-Zuid tot de uitgestrekte polders van Noord-Groningen.

Net zoals de overige beelden in de expositie zijn we niet alleen op zoek naar natuurlijke landschappen, maar ook landschappen waarin de spanning tussen mens en natuur, cultuur en natuur zichtbaar worden. We zoeken naar sterke beelden met een verhaal.

Greatest Landscapes
De Rackwick Vallei en het met rotsen bezaaide strand van Hoy vormen één van de meest dramatische landschappen op de Orkney eilanden. Fotograaf: Jim Richardson

Winnaars

Uit alle inzendingen worden vier winnaars gekozen. Misschien hangt jouw foto vanaf 28 juni naast het werk van de topfotografen in de expositie! Jouw beeld wordt dan op dezelfde wijze gepresenteerd: een hoogwaardige diaprint (duratrans) die wordt aangelicht via led-technologie. Na afloop van de expositie mag je deze print in het museum ophalen. Naast de vier hoofdwinnaars worden 30 tot 50 ‘runners-up’ geselecteerd. Deze beelden worden digitaal getoond als diashow in de tentoonstelling.

Met de vier winnaars wordt in de week van 21 mei contact opgenomen voor meer informatie. Dit om ook een goed verhaal bij de print te kunnen presenteren. Tevens hebben we de opnamedetails nodig.

Voorwaarden

Insturen kon door je foto’s op te sturen via mail of wetransfer naar fotowedstrijd@natuurfotografie.nl.

Lees voor je je foto’s opstuurt ook nog even de volgende voorwaarden door:

 • Je mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto is gemaakt in 2017 of 2018
 • Foto is genomen in het Koninkrijk der Nederlanden. M.a.w. ook foto’s van Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en Sint Eustatius) worden geaccepteerd.
 • Alleen jpg’s, kleurruimte Adobe RGB
 • Liggende foto’s hebben de voorkeur
 • Langste zijde is minimaal 4120 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 20 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kon tot en met maandag 14 mei 2018
 • Vermeld ook duidelijk de opnamedatum en de locatie waar de foto is genomen.
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media.
 • Deelnemer gaat akkoord dat zijn/haar werk mogelijk onderdeel wordt van de expositie Greatest Landscapes (van 28 juni tot ca. 20 december 2018) en de hieraan gelieerde publiciteitscampagne van het Museon en Natuurfotografie.nl. Waar mogelijk zullen beide partijen altijd de naam van de fotograaf als credit vermelden.
 • Insturen doe je door je foto’s op te sturen via mail of wetransfer naar fotowedstrijd@natuurfotografie.nl

De inzendtermijn voor deze fotowedstrijd is inmiddels verlopen. Je kunt dus geen foto’s meer inzenden voor deze Challenge.


Deel dit artikel


13
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Door Cees Snel op 16 mei 2018 om 19:09

  Hallo,
  Ik heb op 8 mei 3 foto’s via we transfer ingestuurd. Alleen van de als eerste opgestuurde foto kreeg ik op 9 mei een bevestiging van download.
  Hoe zit het met de andere 2 foto’s? De termijn van download van die 2 is overigens intussen verlopen.
  Graag een reactie, bij voorbaat dank.

  1. Beste Cees, we nemen even contact met je op via email om het te regelen.
   Groet,
   Jaap

 2. Door rvaneerd op 1 mei 2018 om 20:50

  Hallo,

  Ik heb de Foto’s ingestuurd door een link naar mijn foto’s op WeTransfer in een Email te plakken.
  Normaal gesproken krijg ik bericht als die van WeTransfer worden opgehaald maar dat lijkt nu (nog) niet gebeurd te zijn.
  Ik hoop dat bekend is dat ze daar niet eindeloos (slechts 7 dagen) bewaard blijven?

  Groet,
  Rob.

  1. Geen zorgen Rob, je foto’s zijn hier inmiddels binnen en doen gewoon mee met de wedstrijd.
   Groet,
   Jaap

 3. Dag Daan,

  Ik zie GEEN inschrijfformulier ?
  Kun je mij vertellen waar ik die kan vinden om mee te doen,

  groeten Lidi

  1. Door Merel van Klingeren op 30 april 2018 om 10:02

   Beste Lidi,

   Dat klopt inderdaad. Insturen kan door je foto’s op te sturen via mail of wetransfer naar fotowedstrijd@natuurfotografie.nl.

   Mvg,
   Merel van Klingeren

 4. Door Ans Snoeren op 28 april 2018 om 11:29

  ik kan helemaal geen inschrijf formulier vinden?
  Hoe los ik dat op?

  1. Door Merel van Klingeren op 30 april 2018 om 10:03

   Beste Ans,

   Je kan je foto’s opsturen via mail of wetransfer naar fotowedstrijd@natuurfotografie.nl

   Mvg,
   Merel van Klingeren

 5. Ik zie totaal geen inschrijf formulier Ommen te doen

 6. Door Judith op 25 april 2018 om 08:47

  Hallo, insturen lukt niet. Krijg steeds de foutmelding “het is niet gelukt uw inzending te versturen” . De foto’s hebben de juiste afmeting en zijn niet groter dan 20mb.
  Wat moet ik doen om de foto’s toch in te kunnen sturen?

 7. Door Eelco de Jong op 25 april 2018 om 06:51

  Hoi Daan, het formulier geeft steeds een foutmelding bij het veld opnamedatum. Wellicht zit er iets fout in het formulier.

  1. Alleen foto’s gemaakt in 2017 en 2018 komen in aanmerking voor deze fotowedstrijd. Wanneer je dus een eerdere datum invult krijg je een foutmelding.
   Groet,
   Jaap

   1. Door Eelco de Jong op 25 april 2018 om 12:12

    26 december 2017 lijkt mij een geldige datum, maar toch krijg ik een foutmelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *