Photo Challenge “Het Weer”

Het weer, en daarmee het licht, bepalen veel van de uiteindelijke sfeer in een foto. De altijd gedroomde mist dat van een landschap een sprookje maakt of bokehbubbels in de achtergrond, veroorzaakt door dauwdruppels zijn twee populaire voorbeelden.
Mooie luchten maken de foto. Fotograaf: Bob Luijks

Het Weer

Het weer kan natuurlijk ook zelf het onderwerp zijn, met woeste wolkenluchten, het spel van de wind of fraaie optische verschijnselen. Wat betekent het weer voor jou? Is het die zo gewenste sfeermaker? Of is het toch een leidmotief? Hoe ga je om met de omstandigheden?

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 25 mei 2020 tot en met 26 juli 2020. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen! En lees voor het insturen nog even de spelregels! Foto’s die niet voldoen aan de spelregels worden uitgesloten!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we een toepasselijke hoofdprijs beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Hoofdprijs Photo Challenge “Het Weer”: MindShift Photocross 15 camerarugzak

MindShift Photocross 15 camerarugzak
De MindShift Photocross 15 camerarugzak is prima geschikt voor een dagje fotograferen met een sportief tintje. Fotograaf: Jody Zweserijn

De MindShift Photocross 15 camerarugzak wordt door Transcontinenta, de distributeur van MindShift in de Benelux, als dé ultieme cameratas aanbevolen voor buitensportactiviteiten in combinatie met fotograferen. Deze MindShift Photocross 15 camerarugzak heeft de bouw en de kenmerken van een trekkingrugzak en is aan de binnenzijde geschikt gemaakt voor het vervoeren van een flinke camera, een aantal lenzen en wat accessoires. De rugzak is robuust gebouwd, weerbestendig en een mooie bijkomstigheid is dat alle spullen makkelijk en snel bereikbaar zijn via een groot zijvak.

Toepassing

Tijdens een dagtrektocht wil je minimaal het volgende in de rugzak hebben zitten: water, lunchpakket, regenkleding, routebeschrijving en/of kaarten, portemonnee en telefoon. Als er dan nog foto-apparatuur bij kan is dat mooi meegenomen. Nou, dat is bij deze rugzak totaal geen probleem. De tas heeft een inhoud van 20 liter, wat overeen komt met de gemiddelde inhoud van een dagtrekkingrugzak. Het interieur van de tas is volledig naar eigen inzicht in te richten door losse panelen die je vastzet met klittenband. Aan de binnenzijde van de tas zitten nog diverse vakken verwerkt waarin je batterijen, geheugenkaartjes, etc. kwijt kunt. In de breedte van de tas past in ieder geval een spiegelreflex met een 70-200 mm lens. Aan de buiten zijkant zit een vak waarin je je waterfles kunt stoppen zodat je deze niet bij je apparatuur hoeft te bewaren. En als je een statief wilt meenemen kun je deze met banden op de voorzijde van de rugzak vastmaken.

MindShift Photocross 15 camerarugzak interieur
De binnenzijde van de camerarugzak is volledig naar eigen behoefte in te delen.

Draagcomfort

Om de MindShift Photocross 15 camerarugzak comfortabel te kunnen dragen is deze net zoals een trekkingrugzak voorzien van gepolsterde schouderbanden, een buikriem en borstband. Alle banden zijn individueel instelbaar.
Jody Zweserijn is een dag op stap gegaan met de camerarugzak gevuld met een spiegelreflex met 24-70 mm lens, een groothoeklens, inclusief de bovengenoemde dagtrektochtuitrusting en een statief. Het zal alles bij elkaar tussen de 8 en de 10 kg gewogen hebben. De rugzak bleef gedurende de dag bij al haar activiteiten en bewegingen als geklonken op de rug zitten. Tegen het einde van de tocht voelde zij goed dat ze een rugzak droeg, maar de rugpijn en stijfheid die ze normaal gesproken voelt bleef ditmaal achterwege.

MindShift Photocross 15 camerarugzak draagcomfort
De camerarugzak wordt op 3 manieren ‘verankerd’ aan je lichaam: door de schouderbanden, de buikriem en de borstband.

Robuustheid voor extreme omstandigheden

ThinkTank heeft goed nagedacht bij het buitensportproof maken van de MindShift Photocross 15 camerarugzak. Zo is de rugzak gemaakt van weerbestendig materiaal, zijn alle naden dubbel gestikt en de ritsen naadloos gesealed. En mocht het weer écht hopeloos nat zijn, dan is de rugzak ook nog uitgerust met een regenhoes. Geniaal bedacht is om de ritssluiting van de het grote zijvak een extra grote grip te geven zodat je je handschoenen niet hoeft uit te trekken om je tas open te ritsen. Ook aan warme dagen is gedacht: de achterzijde van de rugzak is uitgerust met luchtdoorlatend materiaal zodat je rug bij inspanning zo lang mogelijk koel blijft.

MindShift Photocross 15 camerarugzak robuust
De MindShift Photocross 15 camerarugzak heeft een robuuste uitvoering en is weerbestendig. Op deze afbeelding ontbreken op de voorzijde de bevestigingsbanden voor het vastmaken van bijvoorbeeld een statief.

Nog eens de 5 redenen op een rij waarom MindShift Photocross 15 camerarugzak zeer geschikt is voor fotograferen tijdens buitensportactiviteiten

  • Voldoende groot voor een dagtrektocht;
  • Interieur flexibel indeelbaar;
  • Alle spullen in één keer voor het grijpen via een groot zijvak;
  • Draagcomfort en kenmerken van een trekkingrugzak door verstelbare schouderbanden, buikriem en borstband;
  • Gemaakt van weerbestendig materiaal zowel voor natte als warme omstandigheden.

Een prima camerarugzak voor een dag into the wild.

Wil je meer specificaties en eigenschappen zien van de MindShift Photocross 15 camerarugzak, download hier dan de uitgebreide brochure van de MindShift Photocross 15 als PDF“.

MindShift Photocross 15 camerarugzak buitensport

2e prijs voor de Photo Challenge “Het Weer”: Foto op aluminium

De foto op aluminium wordt beschikbaar gesteld door CEWE en is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs voor de Photo Challenge “Het Weer”: Praktijkboek Weer- en Nachtfotografie

Dit praktijkboek zet alles over weer- en nachtfotografie op een rij en beschrijft voor tientallen verschillende verschijnselen het ontstaan ervan, wat je nodig hebt om het te fotografen, welke camera-instellingen de beste resultaten opleveren en welke hulpmiddelen onmisbaar zijn, aangevuld met praktische tips.Overdag zijn dreigende wolkenluchten, dubbele regenbogen, hevige sneeuwbuien, woeste stormen, intense zonsondergangen, donder en bliksem vaak een reden om naar de camera te grijpen. Prachtige verschijnselen die spectaculaire beelden op kunnen leveren. Dit boek geeft je de achtergronden om zelf aansprekende foto’s te maken. ’s Nachts zijn er talloze andere mogelijkheden en fotografische uitdagingen: nachtelijke landschappen, startrails, noorderlicht, bliksem, maan, sterren en planeten.

Praktijkboek fotografie: Weer, Nacht en Natuurverschijnselen

De honderden foto’s in het Praktijkboek Weer- en Nachtfotografie zijn een grote bron van inspiratie om er zelf op uit te trekken. Deze derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

 

 

 

Doe mee met de Photo Challenge “Het Weer”

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “Out of the box” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

  • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
  • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 25 mei 2020 tot en met 26 juli 2020 doen niet mee
  • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
  • Alleen jpg’s
  • Langste zijde is minimaal 3000 px
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
  • Geen kaders om de foto’s
  • Geen watermerken of copyrights
  • Insturen kan tot en met zondag 26 juli 2020
  • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten.

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: