Menu

Onderdeel van Pixfactory

Professional Imaging 2022: inspiratie, innovaties en beleving

Professional Imaging Experience 2022 is een inspirerend evenement voor beeldmakers op het gebied van fotografie en video, met de nieuwste apparatuur, de nieuwste ontwikkelingen op imaging-gebied, ruim zestig exposanten en tientallen masterclasses en talloze voordelige aanbiedingen.

Inspiratie en beleving

Professional Imaging zit dit jaar boordevol inspiratie en beleving. Er is meer aandacht dan ooit voor de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie. Fotografen leggen uit hoe zij met de nieuwste mogelijkheden en ideeën een eigen handtekening bereiken en hoe zij hun fotografie aanvullen met video, maar ook andere aanvullingen op fotografie komen aan bod, zoals online uitingen, personal branding voor fotografen, het genereren van volgers en een klantenkring, er is meer aandacht voor vrouwen in de fotografie en het zelf uitgeven van fotoboeken. Omdat de behoefte om vakgenoten te ontmoeten groter dan ooit is, zijn hier extra mogelijkheden voor geschapen in de vorm van ontmoetingssessies en een Fotografencafé. Bovendien vertellen fotografen hoe ze in de afgelopen periode zichzelf opnieuw hebben uitgevonden door inspirerende andere wegen in te slaan.

Video

Voor steeds meer beeldmakers is fotografie een onderdeel van een veel breder palet aan activiteiten. Vooral jonge fotografen maken gebruik van mogelijkheden als video en online activiteiten, maar ook de oudgedienden zien er een zinvolle aanvulling van hun fotografie in. Omdat de video-mogelijkheden steeds uitgebreider worden en het steeds gemakkelijker wordt om een gelikt resultaat te bereiken, delen makers van bewegend beeld op de Professional Imaging hun kennis op dat gebied. Zo laten diverse geavanceerde huwelijksfotografen zien hoe je in de huwelijksfotografie je reportages kunt uitbreiden met video en zijn er succesvolle vloggers en podcasters aanwezig.

Beeldbewerking

Op deze Professional imaging is er ook veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldbewerking. Rob de Winter is een Adobe Certified Instructor en verwierf onlangs op de Adobe conferentie in Californië het predikaat ‘Best Speaker’. Hij zal die nieuwste trucs op het gebied van beeldbewerking in Photoshop uit de doeken doen en besteedt ook aandacht aan beeldbewerking met mobiele apps, op je tablet en telefoon. Rob de Winter schreef het nieuwe standaardwerk Photoshop Masters waarin trucs van internationale meesters op het gebied van beeldbewerking worden onthuld. Dat zal hij ook in zijn presentatie doen.

Nieuwe uitingsvormen

Er worden ook fotografische uitingsvormen getoond die op vroegere edities onderbelicht bleven, zoals bijvoorbeeld abstracte fotografie. Een goed voorbeeld daarvan is het poëtische werk van de Belgische fotografe Iris Depassé. Zij is de oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie, waar ze inspirerende cursussen geeft. Op de P.I. legt zij uit hoe je met macrofotografie en landschapsfotografie de werkelijkheid kunt abstraheren en zo een geheel eigen beeldtaal kunt ontwikkelen.

Leerzaam weekend

Met meer dan vijftig masterclasses, lezingen, live shoots en demonstraties in twee theaters en tientallen stands, wordt het een leerzaam en inspirerend weekend voor alle beeldmakers en is er voor elk wat wils. De nieuwste mogelijkheden en apparatuur worden bovendien gedemonstreerd door mensen die er al adembenemende resultaten mee hebben behaald en je kunt die apparatuur zelf ook ter hand nemen.

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor het entreebedrag van 15 euro. Aangeschafte tickets voor eerdere edities blijven geldig. Parkeren is gratis en de mogelijkheden daartoe zijn verbeterd en uitgebreid.

Professional Imaging 2022; 14-15-16 mei

De Loods, Nijkerk.

professionalimaging.nl

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: