Menu

Onderdeel van Pixfactory

Saai weer? Ga eens naar de kust!

Strand Kwade Hoek
Saai weer kan ook zo z’n voordelen hebben. Fotograaf: Jody Zweserijn

Het lijkt erop dat het de komende twee weken kwakkelig weer wordt met waarschijnlijk regelmatig neerslag. Beuh, weer om in een winterblues weg te zakken…. Of misschien ook niet! Pak je fotospullen en ga naar de kust! Dikke kans dat je daar niet alleen getrakteerd wordt op regen maar ook op dramatische luchten. Je kunt je bezig houden van groothoek tot detail met structuren, zwart/wit fotografie, langere sluitertijden, water, luchten, wind, aangespoelde stillevens, schelpen, zeevogels, duinen, wuivend gras, paaltjes en misschien zelfs wel zeehonden. En tussendoor lekker koffie met appelgebak in een strandtent. En lukt het dan toch niet met fotograferen, dan ben je in ieder geval uitgewaaid en is het gemoed weer fris en fruitig.

Geef een reactie

2 reacties

  1. Ha Jody, leuke en (ver)frisse(nde) tip en prachtige foto! Ik zat er al over te denken. Maar toch ook een vraag, met flinke regenbuien (en misschien harde wind en snijdend zand) is de camera of lens dan niet aan gort na een tijdje? Heb je daar een goeie tip voor, hoe je de spulletjes goed kunt beschermen in de regen? (Ik ga dan vaak gewoon niet op pad omdat ik bang ben dat de boel kapot gaat…)

    1. Hoi Ron. Dank je wel voor je complimenten! Ja, vocht en zand zijn niet goed voor je apparatuur. Ik raad je daarom ook zeker niet aan om je lens en camera te laten zandstralen of drijfnat te laten regenen. Voor een deel kun je je appatuur wel degelijk redelijk eenvoudig beschermen. Werk altijd met een zonnekap om je lens te beschermen. Er zijn verschillende soorten regenhoezen voor zowel camera als lens. Van goedkope plastieken raincovers tot covers van stevig materiaal, die geheel waterdicht zijn en uitgerust met klitteband om ze goed op om je camera en lens te kunnen bevestigen. Verer zijn de kunststof tassen die je waterdicht en luchtdicht kunt afsluiten ook heel handig als je het water op gaat of te maken hebt met grote temperatuurverschillen (b.v. buiten sneeuw en je wilt naar binnen). Je hebt hier natuurlijk niets aan tijdens het fotograferen, maar je kunt je apparatuur er wel snel instoppen en zo beschermen. Richt je lens niet omhoog in de regen of een sneeuwbui. Je krijgt vlekken op je lens en je krijgt m bijna niet meer droog. Je kunt het beste werken met wind in de rug. Op deze manier bescherm je je spullen met je eigen lichaam. En zo zijn er vast nog wel veel meer tips. Heeft iemand anders nog een tip om je apparatuur te beschermen?

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u