HOME < PRAKTIJK < TIPS
tips

Tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks

Jacob van Ruisdael
Jacob van Ruisdael is één van die schilders die met zijn landschappen te zien is in de tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks.

Ben jij ook nieuwsgierig wat je nog terugziet van het Nederlandse landschap uit de 17de, 18de en 19 eeuw? En hoe dat het Nederlandse landschap onze identiteit heeft beïnvloed? In de tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks onderzoeken wij de Nederlandse identiteit aan de hand van ons landschap. En natuurlijk kun je hier als landschapsfotograaf op het gebied van compositie, licht en kijkwijze eindeloos veel inspiratie opdoen.

Met de tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks presenteert het Stedelijk Museum Zutphen prachtige landschappen van bekende en minder bekende meesters uit de 17de, 18de en 19de eeuw, zoals het werk van Jozef Israëls, Anton Mauve, Jacob van Ruisdael, Willem Maris en Johannes Warnardus Bilders. Deze selectie vult het Stedelijk Museum Zutphen aan met topstukken uit eigen collectie.

De tentoonstelling Lage Landen, Schatten uit het Rijks is tot en met 20 mei 2018 te zien in het Stedelijk Museum Zutphen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *