HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Tip voor het weekend: landelijke sterrenkijkdagen

Sterrenbeeld Orion is misschien wel het mooiste sterrenbeeld dat we hebben. Het sterrenbeeld is ook niet te missen, totdat je er een foto van maakt (8 seconde en bij 3.200 ISO). De heldere sterren zijn nog nauwelijks te herkennen, de kenmerkende nevel rechtsonder het midden gelukkig wel. Fotograaf: Bob Luijks

Op 3, 4 en 5 maart openen sterrenwachten, KNVWS-afdelingen (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde), maar ook particulieren hun deuren om iedereen kennis te laten maken met de interessante wereld buiten onze aarde. Wanneer het helder is, kan de hemel uiteraard met een telescoop bekeken worden. Maar er is meer. Vaak zijn er aanvullende programma’s met verhalen en rondleidingen.

Mocht het helder zijn, dan hebben de bezoekers geluk, want er is van alles te zien aan de hemel: de maan, Venus, Mars en Jupiter. Omdat het nog winter is, zijn bijvoorbeeld ook de Orionnevel en de Plejaden nog fraai te zien. Klik hier voor alle informatie en deelnemende partijen. Aan de sterrenkijkdagen is ook een fotowedstrijd gekoppeld. Er valt een Celestron SkyScout te winnen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *