HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Veluwse Fotodag 2017

Veluwse fotodagOp zondag 3 september 2017 is Het Nationale Park de Hoge Veluwe van 10:00 tot 17:00 uur het decor voor de Veluwse Fotodag. De Veluwse Fotodag is een initiatief van CameraTools uit Apeldoorn, Veluwe-fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer, hoofdredacteur van natuurfoto magazine. In en rond het Bezoekerscentrum zijn de hele dag activiteiten rond natuur, film en fotografie georganiseerd. Fotografie staat al jarenlang enorm in de belangstelling en de natuur is voor velen het belangrijkste onderwerp voor de lens.

Markt, presentaties en workshops

Op het bezoekersplein is een markt waar de grootste fotomerken vertegenwoordigd zijn. De nieuwste fotoproducten zijn hier live aanwezig om te zien, voelen en te proberen. In de filmzaal van het Bezoekerscentrum en in het Parkrestaurant worden doorlopend presentaties gegeven door fotografen die hun naam hebben gevestigd, maar ook nieuw talent toont hier zijn bijzondere beelden. Tijdens de Veluwse Fotodag worden verschillende excursies en workshops aangeboden. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld onder leiding van ervaren Hoge Veluwe kenners van dichtbij wild zien vanuit een besloten wildkansel. Liefhebbers van fotografie kunnen onder begeleiding van gemotiveerde workshopleiders van www.natuurfotoworkshop.nl het veld in om zich te verdiepen in allerlei vormen van de fotografie zoals landschap en macro.

September is het begin van de edelherten bronsttijd waardoor de kans om wild te zien én te fotograferen bijzonder groot is tijdens de Veluwse Fotodag. Inschrijven voor deze workshops is vanaf heden mogelijk via de website www.veluwsefotodag.nl. Voor de lezingen en presentaties in de zalen hoeft men zich niet vooraf aan te melden. Op de Veluwse Fotodag geldt daarvoor vol is vol, dus wees op tijd aanwezig! Een volledig overzicht van het programma en alle activiteiten is te vinden op www.veluwsefotodag.nl.

Veluwse fotodag
Na afloop van de Veluwse Fotodag kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het veld in op zoek naar wild in de Veluwse natuur: edelherten bijvoorbeeld! Vanaf de makkelijk bereikbare Wildbaanweg zijn drie locaties waar het wild zich erg goed laat zien. Mis deze kans niet! Vergeet dus niet een camera en telelens mee te nemen naar de Veluwse Fotodag.

Prijsuitreiking NK Natuurfotografie

De Veluwse fotodag 2017 is tevens de afsluitende dag van het tweede Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie dat van 19 augustus tot 3 september wordt gehouden op de Hoge Veluwe. Tijdens de prijsuitreiking van deze unieke fotowedstrijd zal de nieuwe Nederlands kampioen natuurfotografie bekend worden gemaakt.

Toegang en vervoer

Het bezoek aan de Veluwse Fotodag is gratis. Wel dient er een toegangsbewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe gekocht te worden. Een entreekaart kan verkregen worden bij de drie ingangen van het park bij Schaarsbergen, Otterlo of Hoenderloo, of voor aankomst online op www.hogeveluwe.nl. Er zijn prima openbaar vervoer mogelijkheden naar en in Het Park en bij iedere ingang staan gratis witte fietsen waarmee bezoekers door Het Park kunnen fietsen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *