Menu

Onderdeel van Pixfactory

Wat mee te nemen naar een fotohut?

In de fotohut wachten tot het feest gaat beginnen. Fotograaf: Bob Luijks

Onlangs benoemden we de voordelen van het huren van een fotohut. Maar wat neem je nu mee naar zo’n hut?

Warme kleren

Je zit lang, heel lang stil. Hoe aangenaam het ook is, het wordt al snel frisjes. Bedenk dat een groot aantal hutten in de grond zijn ingegraven, hetgeen de temperatuur ook niet echt ten goede komt. De keerzijde bestaat natuurlijk ook. Veel hutten hebben een speciaal vensterglas waar doorheen gefotografeerd wordt. Om de verstoring door geluid tot een minimum te beperken, zijn veel hutten behoorlijk goed geïsoleerd. Is het warm buiten, dan kan het mede daardoor ook erg warm worden, zeker als je met twee of meer personen plaatsneemt in een hut.

Genoeg te eten en drinken, denk om geluid

Natuurlijk neem je voldoende te eten en te drinken mee. Hou rekening met het geluid. Een bruisende fles cola kan al te veel zijn. Helemaal funest zijn blikjes en krakende zakken.

Eigen statief of kop

Verdiep je van te voren goed in de hut die je huurt. Soms zijn er al schommelkoppen aanwezig en kun je je eigen statief en kop thuis laten. Soms is er alleen een geleidingssysteem aanwezig waarop je dan nog je eigen kop dient te monteren. En in weer andere hutten is helemaal niks aanwezig.

Eigen stronk

Eén van de nadelen van het huren van een hut is de herkenbaarheid in de foto’s. Steeds weer een vogel op hetzelfde stronkje of takje. Bij veel hutten mag je eigen materiaal meenemen zodat de setting in zekere mate uniek is. Bekijk vooraf of dit dus een mogelijkheid is. En vergeet je materiaal aan het einde van de dag niet weer mee terug naar huis te nemen.

Eigen voer

Bij de meeste hutten kun je gebruik maken van het aanwezige voer. Heb je nu zelf een ultiem recept, neem dat dan mee. Voer met beleid, anders wordt het een rommeltje. Zorg ervoor dat het voer niet zichtbaar is. Verstop het in ondiepe kuiltjes, gaten in stronken en achter takken. Hoe natuurlijker het voer, hoe natuurlijker de foto. Pelpinda’s groeien hier niet in de natuur, hazelnoten bijvoorbeeld wel.

Geef een reactie

3 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u