HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

World Press Photo in Zutphen

World Press Photo in Zutphen. Fotograaf: Zutphendoen

De internationale fototentoonstelling World Press Photo 17 is van vrijdag 14 juli tot en met zondag 6 augustus te zien in de Sint-Walburgiskerk Zutphen. De tentoonstelling bevat alle winnende foto’s van deze prestigieuze wedstrijd op het gebied van fotojournalistiek. De winnende foto is gemaakt door de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici, op vrijdag 14 juli zelf in Zutphen aanwezig om een lezing over zijn werk te geven. Een internationale jury heeft de winnaars in de verschillende categorieën gekozen uit tienduizenden inzendingen. Burhan Ozbilici won met zijn foto van de moord op de Russische ambassadeur Andrey Karlov in Ankara. Eind april reikte Prins Constantijn, sinds 2008 beschermheer van World Press Photo, de prijs aan hem uit.

Heftig

World Press Photo toont al meer dan 60 jaar de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. Afgelopen jaar was de winnende foto van de Australische fotograaf Warren Richardson. Hij maakte de foto van Syrische vluchtelingen bij de Hongaars-Servische grens die een baby door het prikkeldraad tilden. Ook foto’s van lang geleden blijven jarenlang in ieders geheugen gegrift, zoals de foto van het napalmmeisje in Vietnam waarmee Nick Ut in 1973 de wedstrijd won. Dankzij de fotografie worden veel heftige gebeurtenissen en mooie beelden zichtbaar voor een groot publiek. Zij tonen de wereld wat er speelt.
De tentoonstelling bevat de categorieën hard nieuws, hedendaagse kwesties, mensen, dagelijks leven, natuur, sport, reportages en langetermijnprojecten.

Walburgkerk en Librije

De foto’s zijn te zien in de imposante Sint-Walburgiskerk in Zutphen, een van de tien grootste kerken in Nederland. Bezoekers kunnen behalve de expositie ook een bezoek brengen aan de inpandige middeleeuwse bibliotheek de Librije (4 euro per persoon). Deze openbare leeszaal uit de zestiende eeuw is de oudste kettingbibliotheek van Nederland. Voor een mooi uitzicht over de stad, de IJssel en bij helder weer tot kilometers ver, kunnen liefhebbers zich aan een torenbeklimming wagen (kosten hiervan zijn 2,50 euro per persoon en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar).

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *