Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge “Out of the box”

Binnen de natuurfotografie denken we al snel in hokjes, regels en vaste principes. Maar wat als je dat nu eens overboord gooit? Als je een ander objectief gebruikt? Als je kiest voor andere camera-instellingen? Als je stilstaat bij een ander onderwerp dat je normaal zou doen?
Dubbelopname van Papaver gemaakt met twee verschillende objectieven. Fotograaf: Jan Boer

Out of the box

Denk anders, doe anders en fotografeer anders. Met dit thema “Out of the box” krijg je de ruimte om je vaste patroon te doorbreken. Je kunt jezelf verrassen met je eigen creativiteit. Ook als je denkt dat je ‘dé foto’ hebt gemaakt, probeer dan toch nog eens verder te gaan. Denk eens “out of the box” en verras ons met jouw inzendingen!

Let op: alle foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn binnen de inzendperiode van 23 maart 2020 tot en met 24 mei 2020. Oudere foto’s uit je archief mogen dus niet meedoen! En lees voor het insturen nog even de spelregels! Foto’s die niet voldoen aan de spelregels worden uitgesloten!

Er zijn weer verschillende mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we een toepasselijke hoofdprijs beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Lensbaby OMNI filter system with color expansion pack.

Hoofdprijs: Lensbaby OMNI Creative Filter System + OMNI Color Expansion Pack

Veel fotografen kennen Lensbaby van de unieke objectieven en optics die ieder een eigen kenmerkend en creatief effect leveren. Zo is het mogelijk om te werken met diverse mate van onscherpte, verplaatsen van het scherptevlak en gebruik te maken van speciaal ontworpen lens flare en ghosting. Het mooie is dat al deze effecten live te zien zijn in de zoeker van je camera en daardoor perfect afgestemd kunnen worden op het visuele beeld dat de fotograaf voor ogen heeft. Door de handmatige scherpstelling en een brandpuntbereik van 28mm tot en met 85mm, kan het soms voorkomen dat een fotograaf toch een ander soort objectief nodig heeft. Bijvoorbeeld een tele- of juist een groothoekzoom. Voor deze fotografen die de creatieve mogelijkheden van hun bestaande objectieven willen uitbreiden heeft Lensbaby een geheel nieuw product ontwikkeld, het Lensbaby OMNI Creative Filter System.

Lensbaby OMNI Creative Filter System

Het OMNI-systeem biedt controle en herhaalbaarheid bij het fotograferen door middel van kristallen en andere objecten die door Lensbaby ontworpen zijn om duidelijke en overtuigende “in-camera” effecten te creëren. Dit uniek professioneel systeem is er op gericht op het werken met de bestaande prime en zoomlenzen die de fotograaf al in zijn bezit heeft.

“Het fotograferen door handheld objecten kan iets speciaals toevoegen, maar het is moeilijk om een object voor de lens en het gewenste effect te bereiken, terwijl ook het uitkaderen van het onderwerp en het bedienen van uw camera het gebruik van je handen nodig heeft. Het Lensbaby OMNI Creative Filter System zet unieke, variabele en herhaalbare “in-camera” effecten binnen handbereik van videografen en fotografen”, aldus Craig Strong, Lensbaby Chief Creative Officer en medeoprichter. “OMNI’s Effect Wands hechten magnetisch en kunnen gemakkelijk gemanipuleerd worden, wat een eenvoudige, intuïtieve en elegante oplossing biedt.”

Lensbaby OMNI filter system. Fotograaf: Andrea Gulickx

“OMNI is niet zomaar weer een andere cameralens. Het is het ultieme gereedschap voor het toevoegen van artistieke controle terwijl je bezig bent met je onderwerp en het maken van creatieve foto’s.”

Lensbaby OMNI filter system. Fotograaf: Andrea Gulickx

Lensbaby OMNI Color Expansion Pack

Met deze Lensbaby OMNI uitbreiding voeg je extra kleur & sfeer in je opnamen op een organische manier. Dit uitbreidingspakket bevat een reeks meerkleurige films, gels, kleurkristallen, een regenboogdiffractiefolie en een opbergetui.

Het OMNI Color Expansion Pack bestaat uit:

 • Twee Crystal Effect Wands, elk met een unieke spectrale coating die voortdurend veranderende prismatische kleuren geven bovenop de veelzijdige gefragmenteerde effecten van de kristallen
 • Set van vijf Lumi Films in een reeks van kleuren en tinten die kleur, licht lekken, verlopen filmeffecten & meer toevoegen
 • Set van vier Lumi Films met textuur in een waaier van kleuren en tinten die kleur, licht lek, verlopen filmeffecten – evenals opflakkering van de textuur toevoegen
 • Set van vijf Color Gels, die elk een enkele strook van kleur overlay toevoegen
 • Kriskras-Regenboogfilm die een regenboogeffect met een patroon creëert
 • Two Effect Wand Handles om de gels & films vast te houdenHet OMNI Color Expansion Pack is ontworpen om uitsluitend te werken met Lensbaby’s OMNI Creative Filter System, waarmee je door met de speciaal ontworpen Effect Wands kunt fotograferen op een controleerbare, herhaalbare en handsfree wijze
Werken met Lensbaby’s OMNI Creative Filter System.

Het Lensbaby OMNI Filter Systeem in de praktijk

Het Lensbaby OMNI Filter Systeem in de praktijk.

Natuur- en macrofotograaf Andrea Gulickx heeft jarenlange ervaring in het werken met Lensbaby objectieven en Optics. Zij was een van de eerste die ook met het OMNI systeem werkt en heeft daar twee zeer uitgebreide reviews over geschreven. Een gaat over het OMNI Creative Filter Systeem zelf, en de andere over het OMNI Color Expansion pack.

Voor iedereen die echt alles wil weten over het werken met Lensbaby is er een zeer uitgebreide online video cursus. Ook hierin komt het OMNI systeem aan bod. Je kunt een preview video hier bekijken.

Foto gemaakt na jarenlange ervaring in het werken met Lensbaby objectieven en Optics.

 

2e prijs voor de Photo Challenge “Out of the box”

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

 

3e prijs voor de Photo Challenge “Out of the box”

De derde prijs is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.
Ben je op zoek naar verdieping in je fotografie? Dan is hét boek “Grip op creativiteit” waar je naar op zoek bent. Geen boek over creatieve technieken en vaardigheden, maar een boek waarbij je een methodiek krijgt aangereikt om jouw unieke creatieve mogelijkheden te ontdekken.

Hoewel het boek leest als een trein, is de inhoud niet bepaald eenvoudig. De weg die dit boek wijst is de weg naar binnen. Een weerbarstige route waarvoor je zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. Dit boek kun je beschouwen als een bewegwijzering voor jouw persoonlijke route. Als jij dat knagende gevoel kent dat er meer uit je fotografie valt te halen, dat het spannender kan, persoonlijker, magischer…dan is dit boek bij jou in goede handen.

 

Doe mee met de Photo Challenge “Out of the box”

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto mag uitsluitend gemaakt zijn binnen de inzendperiode (‘archiefbeelden’ komen niet aanmerking), deze fotowedstrijd heet niet voor niets een Photo Challenge.

Aan jullie dus de uitdaging om de jury te verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “Out of the box” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Foto’s die niet aantoonbaar gemaakt zijn tussen 23 maart 2020 tot en met 24 mei 2020 doen niet mee
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 24 mei 2020
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Voor een inspirerend overzicht van de inzendingen tot nu toe klik je hier.


Deze Photo Challenge is gesloten.

6 reacties

 1. Wat een inspirerende challenge. Bij het bekijken van de inzendingen, zag ik maar 1 van de door mij ingezonden foto’s. Heb nu die andere 2 weer opnieuw ingezonden, ben bang dat het er maar weer 1 is en niet 2.
  In ieder geval bedankt dat jullie mij weer buiten de box hebben laten denken.

 2. Hoe kan ik foto’s verwijderen die ik heb ingezonden, maar die buiten de inzendperiode genomen zijn. Even niet opgelet.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

6 reacties

 1. Wat een inspirerende challenge. Bij het bekijken van de inzendingen, zag ik maar 1 van de door mij ingezonden foto’s. Heb nu die andere 2 weer opnieuw ingezonden, ben bang dat het er maar weer 1 is en niet 2.
  In ieder geval bedankt dat jullie mij weer buiten de box hebben laten denken.

 2. Hoe kan ik foto’s verwijderen die ik heb ingezonden, maar die buiten de inzendperiode genomen zijn. Even niet opgelet.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: