Menu

Onderdeel van Pixfactory

Photo Challenge ‘Wit’

Wit is de kleur van… wit is helemaal geen kleur, maar een optelsom van alle kleuren. Wit is sereen, licht en leeg, maar ook de kleur van sneeuw en ijs, een ‘saaie’ lucht of wollige schaapjes. Wit is dé kleur van de winter.
Wit
Fotograaf: Jan Boer

Wit komt tot leven met stevige contrasten of een subtiel kleuraccentje, maar houdt zich ook staande zonder al te veel poespas. Kijk maar eens naar de tutorial ‘leegte’ in nummer 1-2019 van Natuurfotografie Magazine. Wat doet wit met jou? Verras ons met je witste beelden en win!

Prijzen voor de Photo Challenge Wit

Er zijn weer verschillende mooie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door onze sponsors. Voor deze Photo Challenge hebben we de volgende prijzen:

Travel Backpack 45L

De Peak Design Travel Backpack 45L is een veelzijdige, duurzame en mooie reisrugzak met modulaire inserts. Wat je ook meeneemt, waar je ook gaat, hoe lang je er ook bent, de Travel Backpack 45L houdt je spullen briljant georganiseerd, heerlijk toegankelijk en volkomen veilig. Voorzien van boven-, zij-, voor- en achter toegang via intuïtief geplaatste en weerbestendige ritsen. Voldoet aan de internationale luchtvaart ‘carry-on’ formaat eisen, maar is uit te vouwen tot een 45L rugzak om al je spullen en mogelijke apparatuur mee te nemen. Binnen no-time weer in te klappen tot een 30L formaat, waardoor deze rugzak ongeëvenaard is voor 1-daagse reizen.

Hoofdprijs: Peak Design Photo Travel Bundle Medium t.w.v € 546,95

Transcontinenta stelt een fraaie salie-groene uitgebreide Travel Line set beschikbaar voor de winnaar van de Photo Challenge. Naast de Travel Backpack 45L bevat deze ook een reeks modulaire ‘inserts’, elk ontworpen om aan een diverse behoeften te voldoen.

Samenstelling van de Peak Design Photo Travel Bundle Medium set:
 1. Travel Backpack 45L
 2. Packing Cubes: voor bijvoorbeeld kleding in de maat S
 3. Packing Cubes: voor bijvoorbeeld kleding in de maat M
 4. Wash Pouch: een toilettas met bijzonder handige ophanghaak
 5. Tech Pouch: voor je smartphone, snoertjes, oplader en HYPER USB-C hubs
 6. Camera Cube Medium om je camera’s en objectieven te beschermen
De Peak Design Camera Cubes zijn ultra-beschermend, maar toch gemakkelijk toegankelijk en nemen de pijn en het gedoe van het reizen met foto, video of drone apparatuur weg.

Camera Cubes

Ontworpen om veilig te verankeren in elke Peak Design Travel Bagpack, geven de Camera Cubes je een aangepaste organisatie en bescherming. Of je nu een kleine mirrorless camera kit of een volledige professionele uitrusting bij je draagt. Een reeks van verschillende beschermende, low-profile FlexFold verdelers geven de beste aanpasbaarheid in zijn klasse. De ‘scheur-rits’ hoofdopening heeft een weg te vouwen klep voor snelle toegang wanneer de Camera Cubes in je tas zitten.

De Peak Design Wash Pouch is een uniek en doordacht ontworpen oplossing.

Wash Pouch

Dopp kit, ditty tas, toilettas, noem het wat je wilt. Het is één van de meest essentiële reisonderdelen, maar kan ook één van de meest frustrerende zijn. Bij het ontwerpen van de Wash Pouch is er gestreefd naar het vinden van een perfecte balans tussen elegante eenvoud en doordachte functionaliteit. Zet je Wash Pouch rechtop op de wastafel of hang hem aan de speciale opberghaak, waardoor je altijd volledig zicht en toegang tot je toiletartikelen hebt.

De Peak Design Tech Pouch is een briljante, gemakkelijk toegankelijke organizer voor technische artikelen en reisbenodigdheden.

Tech Pouch

Of het nu gaat om het opbergen van kabels, dagelijkse spullen of reisbenodigdheden, de Tech Pouch biedt een ongeëvenaarde organisatie en snelle toegang tot je meest essentiële spullen. Origami-stijl zakken zorgen voor een enorme ruimtelijke efficiëntie, zodat je meer spullen in een kleinere ruimte kunt meenemen, terwijl je spullen netjes georganiseerd en eenvoudig te vinden zijn.

Makkelijk op te vouwen, praktische inserts voor op reis. De Peak Design Packing Cubes zijn functioneel en esthetisch ongeëvenaard.

Packing Cubes

Een unieke ‘scheur-rits’ geeft je snel toegang tot de inhoud, in tegenstelling tot standaard verpakkingskubussen met U-rits openingen. Een interne verdeler biedt de mogelijkheid om schone en vuile kleding te scheiden en maakt het mogelijk om elk compartiment uit te breiden of te verkleinen afhankelijk van de inhoud. Ontworpen voor gebruik in elke koffer of tas, maar op maat gemaakt om perfect te passen in de Peak Design Travel Backpack 45L.

Bekijk hier online, of download in PDF, de Peak Design Travel Line brochure.

Peak Design Pop-Up Store in Amsterdam

Transcontinenta B.V. opent in december 2018 in Amsterdam werelds eerste ‘Peak Design Pop-Up Store’ op de Herenstraat 12. Daar kan iedereen van woensdag 5 t/m zondag 23 december het merk Peak Design beleven, zich optimaal laten informeren over het merk Peak Design, de nieuwe multifunctionele ‘Travel Line’ bewonderen en lekker ‘ouderwets’ ook de reeds bestaande Peak Design producten voelen, ruiken en uiteraard proberen. Er zullen ook diverse activiteiten georganiseerd worden. Van fotografie workshops, trainingen, lezingen, photowalks en meer.

Dus wil je zelf live zien én ervaren hoe bijzonder mooi en praktisch de Peak Design Travel Line is kom dan naar de Peak Design Pop-Up Store, je bent van harte welkom! Volg de Pop-Up Store op Facebook en Instagram voor de openingstijden, het actuele overzicht van de events, workshops en alle andere activiteiten.

2e prijs

Beschikbaar gesteld door CEWE is een Alu-dibond print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Hierbij gebruikt CEWE een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

 

Foto’s op aluminium hebben zo’n waardevolle en moderne uitstraling dat er geen lijst omheen hoeft. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt. Zo komt de foto heel goed tot zijn recht.

3e prijs

Flitsen – Praktijkgids Voor Natuurfotografen.

Beschikbaar gesteld door PiXFACTORY is het boek Flitsen – Praktijkgids Voor Natuurfotografen

Vier bekende natuurfotografen die hun flitser(s) regelmatig of zelfs altijd gebruiken hebben al hun kennis en ervaring gebundeld in een Praktijkgids flitsen voor natuurfotografen. Het zijn Paul van Hoof, Johan van der Wielen, Elja Trum en Leon Baas.

Daarnaast zijn er specialistische bijdragen van Marc Costermans over IJsvogelfotografie, Jan Wegener over vogelfotografie en Daniel Laan over gebruik van alternatieve lichtbronnen.

In deze praktijkgids zetten deze ‘cracks’ alles op een rij wat je wilt en moet weten over flitsen. Met veel praktijkvoorbeelden laten ze zien hoe je de flits op talloze manieren kunt inzetten om beter belichte foto’s te krijgen. Natuurlijk is er aandacht voor de ethische kant van het flitsen en zetten ze ook alle creatieve flitsmogelijkheden op een rij.

 

Doe mee met de Photo Challenge ‘Wit’

De wedstrijdvoorwaarden zijn gelijk gebleven:

Je mag alleen je eigen foto’s inzenden, het onderwerp van je inzending moet natuurfotografie betreffen en bovendien passen binnen het thema van de challenge. Je foto is bij voorkeur gemaakt tijdens de inzendperiode (‘archiefbeelden’ van > 3 jaar oud komen niet aanmerking).

Het mooiste is natuurlijk wanneer je de jury kunt verrassen met jouw eigen unieke invulling van het thema. Dus bedenk een onderwerp, plan je fotoshoot(s) en stuur je mooiste foto’s binnen het thema “WIT” naar ons op. Wie weet prijkt jouw foto dan over een tijdje prominent in het Natuurfotografie Magazine en ga je aan de haal met een van de mooie prijzen!

Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt ook nog even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal drie foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s
 • Langste zijde is minimaal 3000 px
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 3 Mb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen watermerken of copyrights
 • Insturen kan tot en met zondag 13 januari 2019
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief, in Natuurfotografie Magazine en de bijbehorende social media

Deze Photo Challenge is inmiddels gesloten en de winnaars vind je hier.

4 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

4 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: