Menu

Onderdeel van Pixfactory

A trip down memory lane

Ik kan moeilijk foto’s weggooien en dus loop ik een paar keer per jaar door al mijn fotobestanden heen om te kijken welke ik nog zal bewaren en welke er toch echt weg kunnen. Als ik zo door mijn oude foto’s ga, kom ik als vanzelf terecht op mijn memory lane. Ik kijk dan naar oude foto’s van mezelf, maar er staan in mijn bestand ook nog foto’s van mijn ouders en grootouders. Dat zijn de foto’s die blijven. Hup, doorlopen naar de oude natuurfoto’s die ik heb gemaakt.
Pestvogel. Fotograaf: Ina Bouhuijzen

Al ‘wandelend’ kom ik de foto van de pestvogel tegen, wat ik heb ik lang gepost voordat hij zich liet zien, en wat was het stervenskoud toen! Maar het was wel gezellig, zo samen met nog een aantal vogelmensen wachten op het moment suprême. Nee, deze blijft nog in het archief.

Reeën. Fotograaf: Ina Bouhuijzen

Ik beland via mijn memory lane in de Kiersche Wiede en kom het groepje reeën weer tegen dat voor een slootje stond. Toen ze mij in het vizier kregen was er even twijfel of ze over het slootje zouden springen of niet. Doodstil bleef ik staan en de reebok en ik keken elkaar een poosje aan. Ik werd goedgekeurd en het groepje ging verder met het knabbelen aan het bedauwde gras. Er werd niet gesprongen.

Kluut. Fotograaf: Ina Bouhuijzen

Mijmerend ‘loop’ ik verder, en daar is een opname van een Kluut. O, deze heb ik gemaakt tijdens een van de eerste keren dat ik bij boer Murk in Wommels was. Dat was nog in de oude hut, een houten bouwwerkje, ingegraven zodat je op ooghoogte met al die prachtige weidevogels zoals kemphanen, grutto’s, tureluurs en kluten zat. En in die tijd nog gratis! Die oude hut is er niet meer. Nu zijn er prachtige nieuwe hutten gebouwd bij boer Murk. De foto blijft in mijn bestand.

IJsselmeer. Fotograaf: Ina Bouhuijzen

Al ‘kuierend’ kom ik zo veel foto’s tegen, allemaal met een, voor mij, fijne of mooie herinnering, zoals die prachtige morgen aan het IJsselmeer. Het had toen gevroren en de zon kwam net op.

Ach, al die foto’s staan me nog niet in de weg, en ik hou van het ‘wandelen’ op de memory lane, dus is er weer weinig de prullenbak ingegaan!

Geef een reactie

Eén reactie

 1. Hallo.
  Goed dat je het project boer Murk in Wommels noemt. Ik ben zelf woonachtig in Friesland maar ik wist hier niets van. Goed dat het in de media komt. Een nobel streven om de weidevogels te redden.
  Ik zal me er iig voor inzetten.
  Dank je voor dit mooie stukje langs jou memory lane.

  A Jansen

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Eén reactie

 1. Hallo.
  Goed dat je het project boer Murk in Wommels noemt. Ik ben zelf woonachtig in Friesland maar ik wist hier niets van. Goed dat het in de media komt. Een nobel streven om de weidevogels te redden.
  Ik zal me er iig voor inzetten.
  Dank je voor dit mooie stukje langs jou memory lane.

  A Jansen

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ina Bouhuijzen

Ina Bouhuijzen

Ina is een gepassioneerd natuurfotograaf uit Drenthe. Al struinend geniet ze van alle prachtige schepsels van de natuur en probeert deze schoonheid te vangen in haar foto’s.

Meer columns van deze auteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant: