Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag fotowedstrijd Gi-Ga-Groen

De Gi-ga-groene Fotowedstrijd voor de jonge natuurfotografen. Eind september openden wij deze wedstrijd speciaal voor de jeugd van 9 tot en met 17 jaar. Lees hier de uitslag.
Muis
Eerste plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 9-12. Fotograaf: Sem Scheerder

Categorie 9-12 jaar

Met de lovende woorden ‘Dit is een echte winnaar!’ Was de jury meteen enthousiast over de foto van Sem Scheerder (12j) Het lage standpunt is perfect, waardoor een interessant spel ontstaat tussen scherpte en onscherpte. De muis is goed uit het midden geplaatst. Het moment maakt deze foto. Uit een spleet piept de muis tevoorschijn, een heerlijk nieuwsgierig moment.  Sem wint hiermee de Wandrd Duffelbag 40L blauw t.w.v. € 239,-.

Meikever
Tweede plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 9-12. Fotograaf: Koen Goossens

Koen Goossens (12j) heeft in deze categorie de tweede plaats gewonnen. Zijn foto van een meikever kreeg het volgende commentaar van de jury ‘Een foto waarover is nagedacht. De meikever zit op een mooie invoerende lijn. Het beestje ‘kantelt’ zelf mooi terug de ruimte in. De lijn van de stengel wordt in de achtergrond subtiel herhaald in de vorm van een aantal lichte vlekken. Dat voegt net dat beetje spanning toe.’

Boom
Derde plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 9-12. Fotograaf: Faith-Lyn Hens

Derde is geworden Faith-Lyn Hens (8j). Volgens de jury heeft zij een bijzonder en effectief standpunt gekozen. Niet de hele boom staat erop. In plaats daarvan is er gekozen voor een bewuste krappere uitsnede, waardoor een mooie vlakverdeling ontstaat en de markante stam alle aandacht krijgt. De herfstkleuren maken de foto helemaal af.

Amethistzwam
Eervolle vermelding Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 9-12. Fotograaf: Nikki de Gast

Een eervolle vermelding gaat naar Nikki de Gast (10j). De jury gaf het volgende commentaar. ‘In deze foto is gewerkt met een krachtige diagonaal. Het lage standpunt werk perfect. De paddenstoel wordt mooi omlijst door de omringende vegetatie, zonder dat het storend wordt.’

Categorie 13-17 jaar

Drone beeld
Eerste plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 13-17. Fotograaf: Senne Verschraegen

In deze categorie is de winst naar Senne Verschraegen (17j) gegaan. Het commentaar van jury is zeer lovend over deze drone foto. ‘Er is gewerkt met een prachtig contrast. Het is een vervreemdend beeld waar je even naar moet kijken voordat je in de gaten hebt waar je naar kijkt. Het diepzwarte water werkt perfect. Hoewel een dronefoto misschien wat gemakkelijk lijkt, moet je toch maar net een geschikt onderwerp vinden en dat ook nog krachtig in beeld brengen. Dat is deze fotograaf meer dan gelukt.’. Senne wint hiermee de Leofoto EF-284CT+ Ballhead XB-32 t.w.v. € 299,-.

Plevier
Tweede plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 13-17. Fotograaf: Maurits de Heer

De tweede prijs gaat naar Maurits de Heer (16j). Met zijn foto van een plevier kreeg hij het volgende commentaar van de jury. ‘Er worden veel vogelfoto’s gemaakt, maar deze foto heeft het allemaal: snaveltje open (en daardoor wat actie, dynamiek), mooi licht en een perfecte compositie door de vogel mooi in het beeld te laten kijken. Het lage standpunt zorgt voor een dromerige omlijsting.’

Heide
Derde plaats Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 13-17. Fotograaf: Casper Blok

Het vroeg opstaan voor deze heidefoto wordt voor Casper Blok (14j) beloont met een derde plaats. De jury zegt het volgende: ‘In deze foto is bewust gewerkt met de prachtige sfeer van het tegenlicht tegenlicht. Een dromerige foto waarvoor je graag vroeg je bed uit komt.’

Groenling
Eervolle vermelding Gi-Ga-Groene fotowedstrijd categorie 13-17. Fotograaf: Hendry van Wendel

De eervolle vermelding van de categorie 13-17 jaar is gegaan naar Hendry van Wendel (15j). De jury is enthousiast door de heerlijke kleuren die allemaal perfect bij elkaar passen. De vogel staat op de perfecte plek. Het lage standpunt zorgt ook hier voor de nodige rust en sfeer.

 

Alle winnaars van harte proficiat. En wij hopen nog veel van jullie te mogen zien in de toekomst. Wellicht in de jeugdcategorie van de Groene Camera.

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: