Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag Photo Challenge Abstract

Het onderwerp van deze Photo Challenge was Abstract. In de natuur is abstractie overal te vinden, de kunst is het te zien, je eigen invulling eraan te geven en op een bijzondere manier vast te leggen. De inzendingen waren zeker bijzonder en gevarieerd te noemen. De jury was dan ook blij verrast en heeft de volgende winnaars gekozen.
Winnaar van de Photo Challenge 'Abstract'.
Winnaar van de Photo Challenge 'Abstract'. Fotograaf: Henny Leijtens

Eerste prijs en winnaar van de Photo Challenge ‘Abstract’: Henny Leijtens

De eerste prijs gaat naar een foto waarvan de jury onder de indruk was van het lijnenspel, het nieuwe onderwerp van de foto. Bij abstractie is het fijn als een onderwerp uit zijn context wordt gehaald en het niet meer om dat onderwerp gaat.

Gefeliciteerd, Henny! Met deze prachtige foto heb je de eerste prijs gewonnen in de Photo Challenge ‘Abstract’: een waardebon t.w.v. € 600,00 voor een fotoreis bij Nordic Vision Fotoreizen. Heel erg veel plezier met deze prachtige prijs.

Extra eerste prijs Photo Challenge ‘Abstract’: Henny Leijtens

Wederom gefeliciteerd, Henny, je hebt met jouw winnende foto ook de extra eerste prijs gewonnen in de Photo Challenge ‘Abstract’: een complete opleiding ‘Specialiseer je in abstracte fotografie’ ter waarde van € 495,- en aangeboden door de Academie voor Abstracte Fotografie. We hopen dus nog veel meer mooie foto’s van jou te zien!

Tweede prijs Photo Challenge ‘Abstract’: Miep Knöptels

Waar kijk je naar? In ieder geval naar een fijne verdeling tussen vormen en richtingen, maar ook ruimte en vernauwing, aldus de jury. Het ontbreken van kleur versterkt de abstractie alleen maar.

Gefeliciteerd, Miep! Je hebt hiermee de tweede prijs gewonnen in de Photo Challenge ‘Abstract’: een foto op aluminium print van 60 x 40 cm ter waarde van € 50,-, beschikbaar gesteld door CEWE. Veel plezier met deze mooie prijs.

Tweede plaats van de Photo Challenge 'Abstract'.
Tweede plaats van de Photo Challenge ‘Abstract’. Fotograaf: Miep Knöptels

Derde prijs Photo Challenge ‘Abstract’: Rob Blanken

In deze foto is het onderwerp, vogels, natuurlijk nog herkenbaar. Toch gaat het in deze foto vooral om dynamiek, snelheid en een prettig contrast tussen licht en donker. De jury ziet er een teken van hoop of engelen in. Wat zie jij?

Gefeliciteerd, Rob! Jij wint hiermee de derde prijs in de Photo Challenge ‘Abstract’: het praktijkboek creatieve natuurfotografie ter beschikking gesteld door PiXFACTORY ter waarde van € 29,90.

Derde plaats van de Photo Challenge 'Abstract'.
Derde plaats van de Photo Challenge ‘Abstract’. Fotograaf: Rob Blanken

Eervolle vermeldingen Photo Challenge ‘Abstract’: Jan Boer en Miep Knöptels

De jury vindt dat de fotograaf er zeer goed in geslaagd is om het spinnenweb uit zijn bekende context te halen en is verbaasd over de rijke kleurenpracht.
De jury vindt dat de fotograaf er zeer goed in geslaagd is om het spinnenweb uit zijn bekende context te halen en is verbaasd over de rijke kleurenpracht. Fotograaf: Jan Boer
en beeld waar je even naar moet kijken. De jury vindt vooral het lijnenspel en de vlakverdeling die daardoor ontstaat prettig. Zonder de grote druppels zou het ook zomaar een luchtfoto kunnen zijn.
Een beeld waar je even naar moet kijken. De jury vindt vooral het lijnenspel en de vlakverdeling die daardoor ontstaat prettig. Zonder de grote druppels zou het ook zomaar een luchtfoto kunnen zijn. Fotograaf: Miep Knöptels

Hieronder nog enkele prachtige inzendingen van de Photo Challenge ‘Abstract’:

 

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

2 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: