Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotoworkshop maansverduistering

Je moet er iets voor over hebben, maar het zal een unieke beleving zijn: de fotoworkshop tijdens de volledige maansverduistering van zondag op maandag nacht. Uniek omdat het een supermaan is, je tot 2029 moet wachten op weer zo'n kans en omdat Karin Broekhuisen, mede-auteur van het Praktijkboek weer, nacht en natuurverschijnselen je begeleidt in het maken van de foto's. En intussen leer je alles over nachtfotografie.
Dubbelopname tijdens de partiële fase van de maansverduistering, een relatief snelle sluitertijd voor de niet verduisterde kant en een tweede opname met relatief langere sluitertijd voor de verduisterde kant. Beide opname zo snel mogelijk na elkaar gemaakt en in de nabewerking over elkaar gelegd. Fotograaf: Johan van der Wielen

In samenwerking met natuurfotoworkshop organiseren we deze unieke workshop. Tijdens de maansverduistering zal de maan zichtbaar zijn als een rode bol, wat een heel bijzonder beeld oplevert. Mis het niet want de volgende volledige maansverduistering in Nederland zal pas in 2029 plaatsvinden!

De workshop start om 03.30 uur in een voor dit doel zeer geschikt gebied, waar we niet alleen close-up beelden kunnen maken, maar ook landschappelijke beelden. Intussen krijg je veel uitleg van de zeer ervaren nacht- en natuurverschijnselen fotograaf Karin Broekhuijsen. Zij is mede-auteur van het praktijkboek weer, nacht en natuurverschijnselen.

Wat heb je nodig? Een statief, camera met groothoek en zoomlens, zaklamp en eventueel een draadontspanner. Zorg dat je warm bent aangekleed. De workshop eindigt rond 7.30 uur en is inclusief ontbijt. De workshop gaat niet door als het blijkt zwaarbewolkt te worden. Je ontvangt je geld in dat geval retour.

Klik hier om deze unieke workshop te boeken. Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar. VOL=VOL.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: