Menu

Onderdeel van Pixfactory

Interview William Klink

In dit interview stelt natuurfotograaf Henri van Vliet 12 vragen aan een collega natuurfotograaf. Hij benadert hiervoor vooral fotografen die wat hem betreft nog niet bekend genoeg zijn bij het grote publiek, zich nog net onder het maaiveld begeven misschien, maar zijns inziens wel opvallend goed bezig zijn en daarom wel wat (extra) aandacht verdienen.
Kust. Fotograaf: William Klink

Interview William Klink

Wie ben jij, en waarin onderscheid je je van andere fotografen?

William KlinkIk ben William Klink, 17 jaar en sinds 2011 een enthousiast natuurfotograaf. Ik woon aan de kust op het eiland Goeree-Overflakkee, hier ben ik ook regelmatig te vinden op het strand waar ik het meest fotografeer. Een antwoord op de vraag waarin ik mezelf onderscheid van andere fotografen heb ik niet zo een-twee-drie, daar ben ik eigenlijk ook niet echt mee bezig. Ik fotografeer wat ik leuk en mooi vind en probeer op beeld een verhaal vast te leggen.

Welke foto van jou ken ik waarschijnlijk? En waarom zou ik die moeten kennen?

Lowland Photo Contest 2017
Lowland Photo Contest 2017 Fotograaf: William Klink

Ik vermoed dat de bovenstaande foto je wel bekend voorkomt. Deze foto heb ik lang gebruikt als achtergrond van mijn website en Facebookpagina. Daarnaast heb ik met deze foto ook de 1e plek gehaald in de jeugdcategorie van de Lowland Photo Contest 2017.

Wat is je favoriete onderwerp en waarom?

Mijn favoriete onderwerp is toch wel het strand en dan met name landschappen waarin de kracht van de natuur te zien is. En waarom? Ik vind het gewoon mooi om te zien hoe de natuur z’n gang gaat zonder dat daar mensen bij nodig zijn.

Wat staat er al jaren bovenaan jouw bucketlist?

Een fotografiereis door IJsland, dat lijkt me echt een geweldig land om te fotograferen. Een land ontstaan uit een vulkaan, waarbij de natuur voor een groot deel nog steeds de baas is. Met beekjes, watervallen, bergen en het noorderlicht.

Van wie krijg je (opbouwende) kritiek op je foto’s?

Eigenlijk krijg ik erg weinig (opbouwende) kritiek op mijn foto’s, heel af en toe een reactie onder een post maar voor de rest alleen van mijn moeder.

Zandstructuren
Zandstructuren. Fotograaf: William Klink

Welk onderwerp binnen de natuurfotografie ga jij nooit fotograferen, en waarom niet?

Dit is wel één van de lastigster vragen vind ik, de natuur is in zijn geheel erg mooi geschapen. Maar als ik dan toch moet kiezen denk ik dat ik nooit tropische insecten zal gaan fotograferen. Het zijn prachtige beesten hoor, maar het lijkt mij gewoon niet iets waarvan ik zeg, dat zou ik echt nog eens vast willen leggen op beeld.

Welke (type) foto ben je beu?

De overbewerkte foto’s, bijvoorbeeld een maan die nog groter is dan een boom.

Ik zeg f22 , wat zeg jij?

Is te doen, maar ik gebruik liever f/16.

Detail in zwart-wit.
Detail in zwart-wit. Fotograaf: William Klink

Welke fotograaf inspireert je op dit moment het meest en waarom?

Meerder fotografen inspireren mij, ik heb niet echt een bepaald iemand die mij inspireert. Fotografen met verhalende foto’s vind ik het interessantst.

Wanneer moest je echt afzien voor het plaatje?

Echt afzien heb ik eigenlijk nog nooit moeten doen voor een foto.

Welke foto vormt momenteel je bureaublad? En waarom juist deze?

Deze onderstaande foto van de Veluwe kwam ik twee weken geleden tegen bij het uitzoeken van een aantal mappen. Ik gebruik meestal een foto als achtergrond die ik “recent” heb gemaakt.

Veluwe
Veluwe. Fotograaf: William Klink

Welke vraag mis je in dit vreemde lijstje? en wat zou je antwoord op die vraag zijn.

Waar leg je grens bij het bewerken van een foto? Zelf probeer ik niet meer dan lichtjes de kleurtemperatuur, helderheid en contrast aan te passen. Daarnaast verwijder ik ook meestal eventuele sensorvlekjes of kleine schelpjes die afleiden van het onderwerp. Verder vind ik het belangrijk dat de foto zo veel mogelijk natuurgetrouw blijft.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: