ijs


Al onze ijs artikelen op een rij

Er zijn verschillende soorten ijs, let er eens op

Geschreven door Bob Luijks

Gisteren hadden we al een tip over het fotograferen van ijs. Maar wist je dat er niet zoiets bestaat als hét ijs? Er zijn vele soorten ijs! Kijk de komende dagen daarom zeker eens met andere ogen naar de vijver, het ven of de sloot bij jou

IJspret

IJspret met de camera

Geschreven door Bob Luijks

Na enkele wisselvallige dagen met plaatselijk sneeuw, is het nu de beurt aan de kou. Dat is niet alleen goed nieuws voor schaatsliefhebbers, het biedt ook voor de natuurfotograaf volop kansen. Ga in het ijs op zoek naar ingevroren luchtbell

Beregende boomgaard verandert in ijssculptuur.

Frisse nachten

Geschreven door Bob Luijks

Hoewel het er buiten met de vele frisgroene blaadjes en volop bloemen lenteachtig uitziet, hebben we te maken met verraderlijk koude nachten. En volgende week lijkt het zelfs wat winters te worden. Voor de natuurfotograaf die langdurig wil

Winterse details

Geschreven door Bob Luijks

Op enkele plekken ligt een laagje sneeuw. Voor een flink pak sneeuw moeten we echter nog steeds naar de heuvelachtige gebieden net buiten de landsgrenzen. Op deze ijskoude dagen hebben we ook nog een andere sfeermaker: rijp. Een beetje voch

Sneeuw: denk aan de voorgrond

Geschreven door Bob Luijks

Daar sta je dan, in winter-wonderland. Alle storende elementen zijn aan het zicht onttrokken; er rest slechts een magisch witte wereld. Hoe mooi die eenvoud ook is, je hebt wel elementen nodig die de aandacht weten vast te houden. Een krach

Berijpte bomen in de mist

10 tinten (gr)ijs

Geschreven door Roeselien Raimond

Je hebt het vast wel eens - vaak met licht jaloerse ondertoon - horen zeggen: "Eskimo's kennen wel 100 woorden voor sneeuw en wij maar 1!"

Ben jij al klaar voor de winter?

Geschreven door Bob Luijks

De komende dagen raken we de hoge temperaturen snel kwijt. Het mooie van deze tijd van het jaar is dat het letterlijk (flink) kan dooien of vriezen. Met een graadje vorst in de nachten kunnen we ons op maken voor rijp. Maar wat te denken va